03:58:59 27.05.2024
Stiri

​VIDEO // Ajutor de 60 000 de lei din partea A.S.I.C.S pentru familia moldoveanului decedat în Israel: „Teroriștii au aruncat o bombă în casa în care se afla... E foarte dureros, încă aștept că o să sune... Fetița mai mică întreabă unde e...”

Actualitate 15.11.2023 11:14 Vizualizări2600 Autor: Ziarul National
​VIDEO // Ajutor de 60 000 de lei din partea A.S.I.C.S pentru familia moldoveanului decedat în Israel: „Teroriștii au aruncat o bombă în casa în care se afla... E foarte dureros, încă aștept că o să sune... Fetița mai mică întreabă unde e...”


Trei fetițe, una mai mică decât cealaltă și o soție văduvită care s-a pomenit în față cu un ocean de durere și altul de greutăți! Asta a lăsat în urmă moldoveanul Petru Boșcov, victimă a atacurilor teroriste din Israel.

Dimineața zilei de 7 octombrie 2023 a început pentru Aliona Boșcov ca o zi obișnuită de sâmbătă, pe care femeia urma să o petreacă alături de fiicele sale de 9, 7 și 3 ani. Nimic nu prevestea tragedia care urma să-i dea viața peste cap. Mai târziu, avea să afle o veste care i-a năruit toate planurile de viitor, iar în locul viselor s-a așternut durerea, disperarea și incertitudinea.

„Soțul meu muncea de mai bine de un an în Israel. În ziua tragediei se afla într-un kibbutz (este o formă de comunitate rurală caracteristică Israelului n.r.) la doi kilometri de Fâșia Gaza. Când s-a dat alarma a alergat în adăpostul subteran al casei. Teroriștii însă au aruncat o bombă în casa lor care a explodat. Am aflat că a murit abia peste două zile...”, a povestit printre lacrimi Aliona Boșcov, văduva lui Petru Boșcov.

Visul celor doi soți era să-și procure propria locuință, în care să-și crească cele trei fetițe. În prezent, Aliona a rămas să-și crească micuțele într-o garsonieră, oferită în folosință de sora bărbatului decedat. Femeia însă este conștientă că nu va putea rămâne la nesfârșit în această cameră.

„A decis să plece la muncă peste hotare mai mult pentru fetițe. Am vrut să le facem un viitor mai bun, să cumpărăm o casă a noastră. El a decedat însă, iar acum am ajuns să mă gândesc că trebuie să plec peste hotare. Dar cum să-mi las fetele?”, se întreabă femeia.

Aliona Boșcov susține că salariu de 5 000 de lei pe care îl are îi ajunge să plătească doar serviciile comunale, școala și grădinița. „Salariul meu variază între 5 000 și 5 500 de lei. Cu acești bani pot achita doar serviciile comunale, școala, grădinița. În rest ce le mai trebuie fetelor, hăinuțe și multe altele – nu-mi ajunge. E foarte dureros, nici acum nu pot crede că soțul nu mai este. Încă aștept că o să sune, că o să vină acasă. Fetița mai mică întreabă cel mai des unde e...”.

Imediat ce a aflat despre această tragedie, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a decis să acorde suport soției și celor trei fetițe pe care le-a lăsat în urmă Petru Boșcov.

„Nu am putut rămâne indiferenți la tragedia prin care treceți și am decis să vă susținem financiar. Veți primi lunar 5 000 de lei din partea A.S.I.C.S. – în total 60 000 de lei pe parcursul unui an. Cel mai important este că vrem să vă arătăm prin acest gest că, oricât de greu ar fi, mereu se vor găsi oameni care vă vor susține moral și financiar. Sperăm din toată inima că nu veți fi nevoită să plecați peste hotare și veți rămâne lângă copii dvs., pentru că ei sunt cea mai mare bogăție”, a menționat directorul A.S.I.C.S., Victoria Kriukova.

Susținem pentru că ne pasă!
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md