17:26:44 28.09.2020
 
Stiri

VIDEO // Aeroportul Internațional Chișinău înainte și după concesionare. Fluxul anual de pasageri a CRESCUT la aproape 3 milioane, iar numărul de ZBORURI s-a triplat, ajungând la circa 28 de mii

Economie 24.01.2020 17:11 Vizualizări1166 Autor: Ziarul National
VIDEO // Aeroportul Internațional Chișinău înainte și după concesionare. Fluxul anual de pasageri a CRESCUT la aproape 3 milioane, iar numărul de ZBORURI s-a triplat, ajungând la circa 28 de mii captură


Fluxul anual al pasagerilor Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a crescut de mai bine de două ori, după ce a fost transmis în concesiune Companiei „Avia Invest”. Acum șase ani, când AIC a fost dat în concesiune, fluxul de pasageri era de 1,3 mil. de pasageri, iar în 2019 acest indice a ajuns la aproape trei milioane.

Un filmuleț publicat pe canalul de YouTube al AIC arată cum s-a modernizat multilateral Aeroportul după concesionare.

Autorii filmului menționează că AIC a fost recunoscut de câteva ori ca fiind aeroportul cu cea mai dinamică dezvoltare în spațiul CSI. Numărul zborurilor de pe aeroport s-a triplat în ultimii ani, ajungând, în 2018, la circa 28 de mii.

În afară de investițiile majore făcute în infrastructura AIC, printre prioritățile concesionarului se numără crearea condițiilor necesare pentru asigurarea securității zborurilor, iar în acest context se înscrie și reparația pistei de decolare/aterizare, precum și a căilor de rulaj, scrie diez.md.

Pentru renovarea completă a pistei a fost contractată o firmă germană prestigioasă cu renume mondial, care a folosit cele mai moderne tehnologii, spune Oleg Tătaru, șeful Serviciu Aerodrom, amintind că anterior, din cauza pistei vechi aterizările și decolările aeronavelor adesea întârziau.

„Ne propunem să facem cât mai sigure zborurile de pe AIC și să oferim pasagerilor maximul de confort”, spune Oleg Tătaru.

Arhitectul Vladimir Pânzaru, unul dintre autorii proiectelor de modernizare a AIC, afirmă că principalul concept al transformărilor s-a bazat pe obiectivul de a face aerogara cât mai comodă pasagerilor, care să le trezească doar amintiri plăcute.

Filmulețul relatează și despre planurile de viitor ale companiei „Avia Invest”. Cel mai ambițios ține de construcția unui Terminal ultramodern și transformarea AIC într-un hub avia de importanță continentală sau chiar mondială. „Ne propunem să extindem harta destinațiilor, să atragem mai multe companii aeriene. Acum, negociem intens cu unele dintre ele”, spune Olga Botnari, specialist Marketing, „Avia Invest”.

În filmuleț se mai menționează că, în perioada următoare, investițiile care vor fi făcute într-o serie de proiecte de modernizare vor depăși suma de 200 de milioane de euro și vor genera crearea câtorva mii de locuri de muncă pentru moldoveni.

În prezent, 19 companii aeriene operează zboruri regulate şi charter prin AIC spre 40 de destinaţii din toată lumea.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md