20:42:45 18.04.2019
 
Stiri

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber: „Sandu și Năstase au insultat 200 de mii de pensionari”

Alegeri 2018 26.07.2018 17:45 Vizualizări638 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber: „Sandu și Năstase au insultat 200 de mii de pensionari” captură

„Maia Sandu și Andrei Năstase își permit să atace nu doar Partidul „ȘOR”, ci și cei peste 200 de mii de oameni care sunt beneficiari ai „Magazinelor Sociale”. Economisirea a 20-30%, iar în unele cazuri chiar și 40% la cumpărarea produselor alimentare din magazinele sociale este foarte importantă pentru acești oameni nevoiți să trăiască cu o pensie de 700-800-900 de lei”, a declarat vicepreședintele Partidului „ȘOR” și primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, în cadrul emisiunii „Principiile”, de la Prime TV.

Potrivit Marinei Tauber, PAS, PPDA și PLDM ar opta pentru închiderea magazinelor sociale, iar protestele organizate săptămâna trecută la sediile PAS/PPDA au fost organizate la inițiativa „numeroșilor deținători de carduri sociale, care au auzit despre amenințarea închiderii magazinelor sociale”.

„De ce toată lumea tace când Maia Sandu susține că Ilan Șor este un hoț și a furat miliardul? Nu există o hotărâre judecătorească definitivă. Ilan Șor depune mult efort, inclusiv și pe plan internațional, pentru ca să-și demonstreze nevinovăția. Sunt angajați avocați londonezi, ceea ce demonstrează interesul, în primul rând, lui Ilan Șor în în dezlegarea acestei istorii. Și în acest moment un politician, un candidat la președinție, un fost ministru, își permite să vorbească așa. Deci, de ce nimeni nu are interes să vorbească despre asta - nici jurnaliștii, nici ONG-urile, nici așa-numiții analiști”, s-a întrebat Tauber.

De asemenea, aceasta a spus că sunt „ridicole speculațiile” precum că Ilan Șor ar fi amenințat opoziția și reprezentanții presei. „Cei care știu limba rusă înțeleg sensul figurat al multor expresii. Fizic este imposibil să pui pe cineva sub asfalt”.

Ea a mai spus că reacția emotivă a lui Ilan Șor este de înțeles, mai ales că ar fi fost atacat de Maia Sandu și Andrei Năstase. Aceasta a sfătuit reprezentanții presei, dar și ONG-urile media, care l-au taxat pe Ilan Șor, să studieze și mesajele Maiei Sandu și ale lui Năstase. „Să studieze vocabularul declarațiilor Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase la adresa lui Ilan Șor, Partidului „ȘOR” și în adresa mea. Lăsați-i să studieze și să-și spună părerea la acest subiect”, a punctat Marina Tauber.

De asemenea, sursa citată crede că în ciuda expresiilor și aprecierilor impulsive, Ilan Șor are dreptate. „Eu, în calitate de primar al comunei Jora de Mijloc, vizitez toate satele comunei, vizitez și alte sate. Vă spun sincer, când văd copiii săraci, cărora le-au închis școala, care nu dispun de transport pentru a ajunge la școală, când văd grădinițe distruse, eu, chiar dacă sunt femeie, vreau să spun mai mult și să mă exprim mai dur atât despre Maia Sandu, care a fost implicată direct în această distrugere, cât și despre Andrei Năstase, care fuge de bunici. Oare aceștia sunt politicieni?”, s-a întrebat Tauber.

Prezent la aceeași emisiune, analistul politic Roman Mihăieș, a atras atenția asupra faptului că nici Maia Sandu și nici Andrei Năstase nu au menționat vreodată participanții reali ai „furtului secolului”. „Ei spun că Șor este un hoț, dar nu i-am auzit niciodată spunând că Filat este hoț”, a spus Mihăieș.

„Maia Sandu, fiind membru al Guvernului, a votat pentru aceste decizii”, a adăugat Tauber.

Săptămâna trecută Partidul „ȘOR” a organizat acțiuni de protest în fața sediilor PAS și PPDA, iar Ilan Șor și-a permis o serie de declarații dure la adresa liderilor acestor formațiuni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md