16:19:42 30.11.2021
Stiri

DOC // Vicepreședintele Parlamentului reclamă o afacere PĂGUBOASĂ pentru stat în folosul transfugului Andronachi: O baza de ofihnă din Ucraina, vândută cu numai 82 de dolari per metru pătrat unui polițist pensionar, la finele anului trecut

Actualitate 06.01.2021 10:37 Vizualizări4123 Autor: Ziarul National
DOC // Vicepreședintele Parlamentului reclamă o afacere PĂGUBOASĂ pentru stat în folosul transfugului Andronachi: O baza de ofihnă din Ucraina, vândută cu numai 82 de dolari per metru pătrat unui polițist pensionar, la finele anului trecut


Agenția Proprietății Publice (APP), condusă de Ghenadie Țepordei, fostul avocat al lui Igor Dodon, a vândut, pe 16 decembrie 2020, baza de odihnă „Ciaika” din orașul Koblevo, Ucraina, cu numai 82 de dolari pe metru pătrat.

În total, prețul cu care au fost vândute clădirile cu suprafața de 1 340 de metri pătrați, situate pe litoralul ucrainean al Mării Negre, s-a ridicat la 1,888 de milioane de lei.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, dezvăluie că în spatele acestei tranzacții păguboase pentru stat s-ar afla fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, care votează acum alături de socialiști și Partidul „Șor” în Parlament, și solicită Procuraturii Generale, dar și Curții de Conturi să intervină în acest caz.

„Baza de odihnă funcțională cu 4 etaje, cu ospătărie, amplasată la o distanță de 300 de metri de plajă, a fost vândută cu 82 de DOLARI SUA/M2. Pentru comparație, am căutat prin google ofertele similare în Coblevo. O mică bază de odihnă de 478 de metri pătrați este propusă spre vânzare cu prețul inițial de 470 000 de dolari sau aproximativ 1 000 DOLARI SUA/M2. Почувствуете разницу! (Simțiți diferența - n.r.)

Din informație demnă de încredere, cumpărătorul, un pensionar polițist, este persoana interpusă a lui Vladimir Andronachi și în scurt timp urmează reînregistrarea acestui obiect pe o companie care aparține deputatului. Evident că noi vom sesiza organele competente pe acest caz”, a atenționat Alexandru Slusari.Vicepreședintele Parlamentului intenționează să propună Legislativului un moratoriu pentru orice privatizare a patrimoniului R. Moldova din Ucraina până la efectuarea de către Curtea de Conturi a unui control exhaustiv asupra stării bunurilor moldovenești din țara vecina și modul de gestionare a acestora.

„În caz contrar, riscăm să pierdem în această perioadă de turbulență politică, având Agenția Proprietății Publice, administrată de Dodon și Andronachi, și restul proprietății Republicii Moldova din Ucraina”, avertizează vicepreședintele Parlamentului.

Menționăm că același deputat Vladimir Andronachi a fost implicat anterior și în scandalul care viza clădirea Consulatului R. Moldova de la Odesa, Ucraina.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 06.01.2021 13:45

O fi un nou aruncat cu noroi in Procuratura, o noua dedare la „atacuri inadmisibile, care nu fac decât să isterizeze societatea, să demoralizeze și să dezbine efectivul de procurori”.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md