15:33:24 23.05.2024
Stiri

Vicepremierul Popșoi, la Washington: În ultimii doi ani, de când Rusia a atacat militar Ucraina, R. Moldova „a demonstrat reziliență și a arătat că este un partener de încredere pentru toată lumea civilizată”

Actualitate 19.04.2024 09:35 Vizualizări843 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Popșoi, la Washington: În ultimii doi ani, de când Rusia a atacat militar Ucraina, R. Moldova „a demonstrat reziliență și a arătat că este un partener de încredere pentru toată lumea civilizată”


R. Moldova s-a confruntat cu multiple provocări după ce situația regională s-a schimbat radical, urmare a agresiunii militare neprovocată a Federației Ruse în Ucraina. Cu toate acestea, statul nostru a reușit să implementeze în ultimii doi ani mai multe reforme, a declarat joi vicepremierul Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, în cadrul sesiunii plenare a Dialogului Strategic Republica Moldova - Statele Unite ale Americii, desfășurate la Washington.

„În această perioadă, republica noastră a demonstrat reziliență și a arătat că este un partener de încredere pentru toată lumea civilizată. Mulțumim prietenilor din Statele Unite pentru sprijinul constant în atingerea obiectivelor noastre de dezvoltare”, a declarat șeful diplomației de la Chișinău, citat de un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Delegația de la Chișinău, condusă de vicepremierul Mihai Popșoi, discută cu partenerii americani în cadrul a patru grupuri de lucru comune despre progresele R. Moldova, importanța programelor de sprijin ale SUA în domeniile de securitate și apărare, a statului de drept, buna guvernare, securitatea energetică și economică, dar și contactele la nivel personal între cetățenii celor două state.

Tot la Washington, ministrul Afacerilor Externe a discutat cu cei doi co-președinți ai grupului de prietenie pentru R. Moldova din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah K. Ross.

Interlocutorii au abordat situația de securitate regională, evoluțiile politice din Republica Moldova, provocările asociate agresiunii ruse din Ucraina, precum și prioritățile pe dimensiunea integrării europene, inclusiv eforturile de reformă menite să contribuie la deschiderea negocierilor de aderare la UE.

„Am mulțumit congresmanilor pentru ajutorul constant pe care îl oferă, inclusiv prin promovarea rezoluțiilor de sprijin pentru agenda de reforme a republicii noastre. La fel, am accentuat importanța continuării asistenței pentru Ucraina și susținerea acesteia în promovarea democrației pe întreg continentul european. Republica Moldova susține ferm prietenii ucraineni și este gata să se implice în procesul de reconstrucție a Ucrainei în ajutorul oferit pe timp de război în asigurarea tranzitului de cereale și adăpostirea refugiaților”, a punctat vicepremierul Mihai Popșoi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md