11:53:49 12.07.2020
 
Stiri

Vasile Botnaru, despre așa-zisul „furt al miliardului”: „Nu se știe cine a furat „miliardarul”. Pe moment, acest fapt este doar un folclor”

Anticorupție 20.04.2018 12:30 Vizualizări1702 Autor: Ziarul National


Vasile Botnaru, despre așa-zisul „furt al miliardului”: „Nu se știe cine a furat „miliardarul”. Pe moment, acest fapt este doar un folclor” protv.md

Jurnalistul de la Europa Liberă, Vasile Botnaru, crede că toate speculațiile și declarațiile legate de retragerea fondurilor din sistemul bancar moldovenesc și falimentul a trei bănci, cunoscut sub denumirea de „furtul miliardului”, nu sunt decât „folclor”.

Potrivit lui Botnaru, care a intervenit în cadrul emisiunii „În Profunzime” de ieri, până în prezent nici măcar nu se știe cine a furat miliardul, iar acuzațiile la adresa lui Ilan Șor sunt premature.

„Astăzi nu există un răspuns clar la întrebarea cine a furat miliardul. Da, există o anumită sumă - un miliard în ghilimele, care este pusă pe umerii lui Ilan Șor, dar nu există nicio hotărâre judecătorească definitivă. Nu putem încă să clarificăm acest subiect fără echivoc. Deocamdată, acesta este un folclor”, a menționat jurnalistul.

La rândul său, primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a declarat în repetate rânduri că nu este vinovat de acest furt. Acesta a menționat că dânsul ar fi avut de suferit cel mai mult, mai ales că și-a pierdut afacerea în acest domeniu și i-a fost șifonată reputația. „Dacă aș fi vinovat, aș veni la procuratură singur pentru a depune mărturie, aș rămâne în Moldova, fiind persecutat de către organele de drept și mass-media? Oare nu este mai ușor ca în cazul vinovăției mele să plec și să mă ascund?”, întreba public Ilan Șor.

Amintim că anterior, avocatul regal din Londra, James Ramsden, care a analizat rapoartele companiei KROLL, a declarat că acuzațiile acestei companii împotriva lui Ilan Șor sunt nefondate. În special, avocatul a declarat că rapoartele au fost întocmite fără probe și reprezintă o încercare de a denigra în mod deliberat imaginea unui politician și a unui om de afaceri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md