15:34:09 25.07.2024
Stiri

Varșovia va sprijini accelerarea procesului de ADERARE a R. Moldova la UE. Radoslaw Sikorski: „Locul R. Moldova este în Uniunea Europeană”

Actualitate 17.06.2024 14:30 Vizualizări802 Autor: ZiarulNational
Varșovia va sprijini accelerarea procesului de ADERARE a R. Moldova la UE. Radoslaw Sikorski: „Locul R. Moldova este în Uniunea Europeană”


Polonia va sprijini accelerarea procesului de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, a declarat astăzi la Varșovia ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Radoslaw Sikorski a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue implementarea reformelor și să se alinieze la standardele europene. „Asta pentru că locul R. Moldova este în Uniunea Europeană”, a punctat Radoslaw Sikorski.

La rândul său, vicepremierul Popșoi i-a mulțumit omologul polonez pentru susținerea pe care o acordă Polonia R. Moldova. „Am convenit să continuăm aprofundarea relațiilor bilaterale, pe măsură ce R. Moldova avansează pe calea integrării europene. Am discutat și despre prioritățile președinției poloneze la Consiliul UE și la Grupul de la Vișegrad. Mi-am exprimat aprecierea pentru recenta declarație adoptată la reuniunea miniștrilor de externe de la Weimar, care a inclus un mesaj de sprijin pentru R. Moldova”, a scris Popșoi într-o postare pe Facebook.

În cadrul întrevederii, cei doi miniștri au analizat oportunitățile de îmbunătățire a colaborării economice.

„La momentul actual, avem investiții cu capital polonez în domenii importante, precum: IT, construcții, agricultură. Ne dorim ca mai multe companii poloneze să investească în R. Moldova. De asemenea, am făcut un schimb de opinii despre importanța cooperării interparlamentare și în domeniul apărării, securitatea regională, amenințările hibride etc.”, a conchis șeful diplomației R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md