17:59:38 21.08.2019
 
Stiri

UTIL // Vopseaua de ouă poate fi PERICULOASĂ! La ce trebuie să atrageți în mod special atenția

Social 23.04.2019 16:30 Vizualizări610 Autor: Ziarul National
UTIL // Vopseaua de ouă poate fi PERICULOASĂ! La ce trebuie să atrageți în mod special atenția

În săptămâna de dinaintea Paștelui, gospodinele din R. Moldova vopsesc, potrivit tradiției, ouă, iar pe piață au apărut tot felul de oferte cu vopsele.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) atrage atenția că unele vopsele pot fi periculoase și pot transforma sărbătoarea într-o vizită de urgență la medic.

Astfel, cetățenii R. Moldova sunt sfătuiți să procure vopsele pentru ouă doar în spații autorizate.

În același timp, fiți foarte atenți la informația de pe ambalaj. Aceasta trebuie să reflecte în mod explicit denumirea şi marca producătorului sau denumirea importatorului, să indice adresa acestuia, masa/volumul, principalele caracteristici calitative, compoziţia, aditivii folosiţi, eventualele riscuri, modul de utilizare, de manipulare, de depozitare, de conservare sau de păstrare, contraindicaţiile, termenul de valabilitate şi data fabricării.

Toate informaţiile trebuie să fie prezentate în limba română, astfel încât consumatorul să poată înțelege riscurile care pot avea loc.

Nu procurați în niciun caz vopsele vândute în vrac sau la „linguriță”, fără a fi ambalate corespunzător, mai ales de la persoane care vă trezesc dubii.

De asemenea, APCSP vă recomandă să solicitați de la vânzător copia certificatului sanitar, pentru a vă convinge că vopseau pw care intenționați să o procurați a fost plasată pe piață cu acceptul organelor de supraveghere a sănătății publice.

Specialiștii vă mai atrag atenția să respectați cu exactitate modul de utilizare a vopselelor, să nu vopsiți ouă care au coaja crăpată sau acoperită de murdării.

Daca ați decojit un ou care a fost vopsit și albușul sau gălbenușul a fost amprentat cu vopsea, evitați consumarea acestora.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md