13:47:11 29.04.2024
Stiri

UTIL // Pregăteşte-ţi caloriferele pentru iarnă. Ce trebuie să faci pentru a le exploata la maximă capacitate

Social 09.10.2015 08:43 Vizualizări2203 Autor: Ziarul National
UTIL // Pregăteşte-ţi caloriferele pentru iarnă. Ce trebuie să faci pentru a le exploata la maximă capacitate  cugetliber.ro


Odată cu sosirea sezonului rece trebuie să luăm măsuri pentru a crește confortul termic în interiorul locuințelor. Printre acestea se numără și spălarea caloriferului, care îi poate asigura o funcționare optimă.

Mulți proprietari de apartamente remarcă faptul că doar o parte a caloriferului se încălzește, scrie
casamea.ro. La baza acestei probleme poate sta faptul că acesta nu a fost curățat înainte de sosirea iernii. Când nu sunt spălate, caloriferele degajă mai puțină căldură. Dar aceasta nu reprezintă singura consecință deoarece se pot înfunda și coloanele. Indiferent de materialul din care este realizat, caloriferul trebuie spălat o dată pe an. În caz contrar, va degaja mai puțină căldură.

Dacă nu poți executa singur această acțiune, apelează la un instalator. Disconfortul creat de desfacerea și spălarea acestora este mic, însă avantajele sunt remarcabile. Caloriferele se spală de preferat toamna, la cadă sau în exteriorul blocului. Se recomandă doar spălarea cu apă sau soluții speciale de curățare. Curățarea cu substanțe corozive duce la deteriorarea suprafețelor de etanșare și poate crea o serie de neplăceri. Caloriferele din fontă au depuneri mai mari și se spală mai des decât cele din aluminiu sau oțel. Acestea din urmă nu necesită spălare anuală dacă sunt mai noi.

Instalatorul sau meșterul care execută acțiunea trebuie să aibă instrumentele necesare și pompă cu ajutorul căreia se introduc jeturi de apă sub presiune. În general, modalitatea de curățare este următoarea: caloriferul se demontează de pe poziție, se pune în cada de baie, se curăță mecanic cu ajutorul unor instrumente, apoi se spala cu furtunul cu apă sub presiune. După ce s-a efectuat procesul de curățare este indicat să se închidă robineții deoarece cand se fac probele de toamnă poate ajunge apa murdară în ele. Caloriferul se poate curăța și de pe poziție, prin urmare nu este obligatorie demontarea completă a acestuia.

Curățarea caloriferelor constituie cea mai bună variantă pentru a îmbunătăți confortul termic cu costuri minime. O spălare corespunzătoare a depunerilor vechi (mai ales dacă sunt de ani de zile) crește eficiența transferului termic cu peste 30%.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md