11:48:12 22.07.2024
Stiri

UTIL // Aceste ALIMENTE omoară celulele de cancer

Știri 13.09.2016 10:02 Vizualizări3016 Autor: Ziarul National


UTIL // Aceste ALIMENTE omoară celulele de cancer sursa: secretele.com

Noile cercetări medicale au descoperit că aceste alimente pe care ţi le prezentăm astăzi sunt extrem de benefice în bolile de cancer, deoarece inhibă înmulţirea celulelor bolnave.


Cele şapte alimente vindecătoare s-au dovedit a fi chiar mai puternice decât chimioterapia. Şi este vorba numai despre alimente delicioase!

Procesul normal de formare a vaselor de sânge poartă denumirea de angiogeneză. Angiogeneza este mai activă în anumite perioade de viaţă, de exemplu, la nou-născuţi.

Acest proces este mai redus în etapele mai târzii de viaţă, cu excepţia unor funcţii fiziologice precum regenerarea ţesuturilor şi a capilarelor la vindecarea rănilor. De obicei, moleculele activatoare şi inhibitoare gestionează acest proces.

Moleculele inhibitoare sunt de regulă cele mai importante deşi cele activatoare de angiogeneză sprijină înmulţirea celulelor vasculare în scopul formării de celule noi.

Atunci când ajung la maturitate, celulele canceroase eliberează molecule activatoare de angiogeneză pentru a genera mai multe vase sanguine în vederea furnizării de mai mulţi nutrienţi.

De curând, medicina modernă a dezvoltat medicamente denumite inhibitori de angiogeneză. Spre deosebire de chimioterapie, acestea nu atacă celulele tumorale, ci împiedică dezvoltarea de vase sanguine către tumorile respective.

Alimentele pe care ţi le prezentăm posedă proprietăţi antiangiogenice puternice, aşa că reduc fluxul sanguin către celulele canceroase.

Din acest motiv, cercetătorii le recomandă în alimentaţia zilnică pentru echilibrarea angiogenezei.

Vin roşu

Vinul roşu conţine un antioxidant foarte puternic denumit resveratrol, care se găseşte mai ales în coaja boabelor de struguri.

Mai multe studii au demonstrat că resveratrolul distruge bacteriile, virusurile şi fungii.

În plus, acest ingredient grozav îmbunătăţeşte toleranţa la glucoză, sprijină sănătatea creierului, elimină radicalii liberi periculoşi, îmbunătăţeşte funcţia cardiacă, creşte producţia energetică a celulelor şi previne distrugerea celulelor în urma expunerii la radiaţii nucleare.

Poţi consumă suplimente de resveratrol în doze cuprinse între 200 şi 600 mcg. Dar şi o cantitate de 250 ml de vin roşu furnizează 640 mcg de resveratrol.

Turmeric

Pe lângă celelalte beneficii, turmericul este foarte bun şi pentru topirea grăsimii corporale.

Zmeură şi coacăze

Aceste fructe sunt foarte eficiente în prevenţia cancerului. În plus, stopează angiogeneza celulelor canceroase şi reduc stresul oxidativ.

Roşii

O cercetare întreprinsă la Harvard a arătat că participanţii care au consumat roşii fierte sau sos de roşii de mai mult de 4 ori pe lună şi-au redus riscul de cancer al prostatei cu 50 %.

Roşiile sunt bogate în licopen, o substanţă antiangiogenică. Aceasta se dizolvă uşor în grăsime şi se absoarbe prin tractul digestiv.

Ciocolată neagră

Lupta împotriva cancerului nu presupune neapărat ocolirea completă a dulciurilor. Ciocolata neagră, în special, este foarte sănătoasă. Aceasta sprijină sănătatea inimii, îmbunătăţeşte dispoziţia şi distruge celulele maligne.

Cafea şi ceai verde

Cafeaua şi ceaiul verde sunt deosebit de benefice şi sunt de ajutor inclusiv în lupta împotriva cancerului.

Sursa: secretele.comParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md