11:27:18 22.07.2024
Stiri

Urecheanu s-a întâlnit cu președintele Republicii Coreea

Politică 03.03.2014 14:03 Vizualizări1834 Autor: Galina Munteanu
Urecheanu s-a întâlnit cu președintele Republicii Coreea


Președintele Republicii Coreea, Park Geun-hye, ar putea vizita R. Moldova. O invitație în acest sens i-a fost făcută de către Anatol Urecheanu, Ambasadorul R. Moldova în Republica Coreea, cu sediul la Beijing. Zilele trecute, acesta a prezentat preşedintelui Republicii Coreea scrisorile de acreditare.

Cei doi oficiali au trecut în revistă relaţiile bilaterale din ultima perioadă şi au discutat despre situația internă din R. Moldova în contextul procesului de integrare europeană.

Ambasadorul Anatol Urecheanu şi-a exprimat convingerea că chestiunile de pe agenda bilaterală, precum cooperarea în domeniile tehnologiilor informaţionale şi atragerea investiţiilor coreene în economia naţională, vor fi susţinute plenar de autorităţile ambelor state. Totodată, oficialul moldovean a mulțumit autorităților de la Seul pentru asistenţa oferită R. Moldova şi și-a exprimat speranța că vor fi identificate noi oportunităţi de cooperare, inclusiv în domeniul educaţiei.

La rândul său, preşedintele Republicii Coreea a reiterat suportul pentru R. Moldova în promovarea obiectivelor naţionale, implementarea reformelor democratice şi realizarea parcursului european. Totodată, acesta și-a reafirmat angajamentul de a continua proiectele în domeniul tehnologiilor informaţionale, care sunt derulate în R. Moldova, dar şi interesul pentru lansarea unor iniţiative noi în sfera IT.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md