10:58:10 23.08.2019
 
Stiri

Unul dintre fruntașii PAS crede că în politică NU există noțiunea de întoarcere a „DATORIEI”: „Nimeni nu trebuie să decidă pentru mine și să-mi spună că acesta e candidatul care trebuie VOTAT”. Ce spune despre activitatea Silvie Radu

Politică 17.03.2018 15:00 Vizualizări2000 Autor: Ziarul National
Unul dintre fruntașii PAS crede că în politică NU există noțiunea de întoarcere a „DATORIEI”: „Nimeni nu trebuie să decidă pentru mine și să-mi spună că acesta e candidatul care trebuie VOTAT”. Ce spune despre activitatea Silvie Radu captură

Preşedintele Organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, unul dintre potențialii candidați ai formațiunii conduse de Maia Sandu pentru funcția de primar general al capitalei, nu este de acord cu faptul că în politică trebuie să existe noțiunea de a întoarce o datorie cuiva.

Bolea a făcut referire la faptul că reprezentanții Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” motivează că Andrei Năstase s-a retras din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, iar acum lidera PAS ar trebui să procedeze la fel și să-l sprijine pe acesta la alegerile pentru funcția de primar general al capitalei.

„Eu mă conduc după afirmația lui Winston Churchill - „noi nu avem parteneri permanenți, dar avem în față interesele permanente ale Angliei”. În principiu, noi trebuie să ne iubim țara și să lucrăm în interesul țării. În acest proces de luptă politică trebuie să luăm alături de noi oameni foarte buni și puternici. Termenul de întoarcere a unei datorii în politică nu există. În primul rând este interesul oamenilor, interesul țării. Acest interes e mai presus de toate. PAS este pentru interesul oamenilor, interesul țării și nimic nu ne poate influența asupra politicii promovate de noi. Aceste alegeri locale reprezintă o oportunitate pentru partidele de opoziție, mai ales că nu avem reprezentanți în administrațiile publice locale. Aceste alegeri sunt importante și din perspectiva alegerilor parlamentare”, a precizat președintele organizației Chișinău, în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

Potrivit lui Bolea, este important ca la alegerile pentru funcția de primar al capitalei să aibă posibilitatea să candideze mai mulți oameni. „Astfel, oamenii vor avea din ce să aleagă. Eu nu vreau un singur candidat pe care l-au desemnat nu știu cum și în ce circumstanțe. Eu vreau mai mulți candidați, să-i aud ce propun și ulterior să aleg. Cred că anume din acest motiv (ca unii candidați ai partidelor de dreapta sunt desemnați în urma unor înțelegeri n.r.) formațiunile de dreapta nu au avut niciodată un candidat puternic în Chișinău, iar alegătorii au trebuit în permanență să aleagă răul cel mai mic. Eu nu vreau să aleg răul cel mai mic. E ca în afaceri. Există cerere și ofertă. Societatea are nevoie de o ofertă foarte bună, iar partidele trebuie să propună această ofertă. Nimeni nu trebuie să decidă pentru mine și să-mi spună că uite acesta e candidatul care trebuie votat. Eu nu vreau asta”, a precizat Vladimir Bolea.

Acesta nu este de acord nici cu propunerea reprezentanților Mișcării „Antimafie”, care au propus ca Andrei Năstase și Valeriu Munteanu să se retragă din cursa electorală și să fie înaintată Maia Sandu din partea partidelor proeuropene. „Cred că trebuie să fie mai mulți candidați atât din partea partidelor de stânga, cât și partidelor de dreapta. Nici Sergiu Mocanu și nici Bolea sau altcineva nu trebuie să decidă, ci doar alegătorii. Esența partidelor politice e să participe în alegeri, să-și prezinte oamenii, ideile. În ultimii zece ani, acest oraș s-a transformat într-un sat. Pe mine ca alegător nu mă interesează în acest moment chestiunile geopolitice. Vreau doar ca acest oraș să arate normal și să fie administrat bine. Electoratul din Chișinău este inteligent și nu va cădea pradă șiretlicurilor sau prin folosirea elementelor de geopolitică. Este un mandat foarte scurt și trebuie de venit cu un program bun, cu un plan de acțiuni săptămânal. Eu voi vota anume pentru un asemenea candidat”, a subliniat Bolea.

Întrebat dacă Silvia Radu lucrează suficient de bine în folosul cetățenilor, acesta a răspuns: „Apreciez anumite momente. Dar ea trebuie să participe în cadrul alegerilor și să le câștige pentru a deveni primar”.

Vladimir Bolea a mai adăugat că, deocamdată, PAS nu a decis dacă îl va susține pe Andrei Năstase sau va avea propriul candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău: „Actualmente încă discutam dacă vom avea un candidat. Luni și marți vom avea ședințe în interiorul partidului. Noi în primul rând am așteptat decizia CEC. Nu se poate de pus carul înaintea boilor. Poate unora le pare că prea greu luăm decizii, dar avem un partid democratic și trebuie să ținem cont de părerea membrilor”.

Amintim că, deocamdată, doar Andrei Năstase și Valeriu Munteanu și-au anunțat candidaturile pentru funcția de primar general al capitalei. Partidul Democrat a anunțat că nu va înainta nicio persoană, dar va susține un candidat comun propus de partidele proeuropene.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Mihai 17.03.2018 17:44

Oamenii vor avea din ce sa aleaga in primul tur,mai rau e ca nu vor avea de unde sa aleaga in turul doi,dintre Radu si candidatul PSRM (probabil,Ceban)...Vad ca ranza creste repede la cei din PAS,dar nu e pentru mult timp,se vor convinge degraba,daca vor continua in aceeasi maniera...

Vlad 17.03.2018 21:01

Acestea,de la PAS,cred ca politica isi are inceputul odata cu partidul lor.Cind si-au inregistrat partidul am semnat cu incredere pu ai sustine.Dar,pe urma,au vurut presedinte ales de popor.Il am si eu fara sa vreau.Acum se repeta ceva asemanator cu discutiile infernale despre "PRINCIPII SI VALORI".Am inpresia ca nu vad padurea din cauza copacilor.Cred ca unica sansa o avem cu totii,ca sa va coboriti voi cu picioarele pe pamint,si sa actionati cumva.Mai lasati deoparte aerele vostre occidentale,si mai priviti sub alte ungiuri la situatia in care ne aflam.Sar putea sa va sperieti si voi,daca ati vedea situatia reala.Eu nu am frica,deoarece sunt deprins sa ma descurc singur.Doar ca, "za derjavu obidno".Sorry.

ion 17.03.2018 21:47

Primaria mun.Chisinau , nu e o primarie, dintrun oare care sat si ar trebui, sa va intereseze "chestiunea"politica.Iar in situatia creata, n-ar trebui sa fie mai multi candidati.Nu va intereseaza pe voi "chestiunea "politica?Eu de pilda nu doresc ca in fruntea capitalei sa ajunga un socialist, de a lui Dodon,care anume un mare interes jeopolitic are.Va credeam mai destepti ca Nastase,dar vad ca multi din voi(PAS)nu sunteti mai departe ,dupa modul de gandire, de el.

Vlad 18.03.2018 21:58

Eu mă conduc după afirmația lui Winston Churchill. Eu nu vreau un singur candidat pe care l-au desemnat nu știu cum și în ce circumstanțe. Eu vreau mai mulți candidați, să-i aud ce propun și ulterior să aleg. Eu voi vota anume pentru un asemenea candidat.Eu nu vreau să aleg răul cel mai mic. Eu vreau mai mulți candidați....Eu nu vreau asta.eueueueueu...Omule,miam permis in comentariu un"eu nu am frica",deoarece nu fac politica,si nu ma pretind persoana publica.Credetine,noi nu ne conducem după afirmațiile lui Winston Churchill,dar tare am vrea sa dispari.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md