20:39:37 21.08.2017
Stiri

Un șofer de camion a vrut să-și schimbe o roată și a fost electrocutat MORTAL la Vulcănești

Social 13.08.2017 11:30 Vizualizări1391 Autor: Ziarul National
Un șofer de camion a vrut să-și schimbe o roată și a fost electrocutat MORTAL la Vulcănești Panoramio

Un șofer a tras pe dreapta pentru a-și schimba roata la camion și a fost electrocutat mortal.

Cazul a avut loc la sfârșitul lunii iulie curent, pe drumul de ocolire al oraşului Vulcăneşti. Conform materialelor investigaţiei, un camion de marca MAN a oprit din cauza unei pane de cauciuc pe acostamentul drumului, practic sub conductoarele unei linii electrice aeriene (LEA) de 35 kV, scrie știrilocale.md.

Pentru a scoate roata de rezervă şoferul, un bărbat de 42 de ani, a declanşat mecanismul de ridicare a caroseriei fără a ţine cont de prezenta liniei electrice deasupra camionului şi de riscul evident de atingere a conductoarelor. Observând la un moment dat apariţia arcului electric, format în rezultatul contactului caroseriei metalice cu conductorul aflat sub tensiune, victima a încercat să coboare caroseria, însă, în momentul atingerii sale de basculantă, a fost electrocutată mortal.

Un coleg al şoferului implicat în accident care a venit la faţa locului pentru a-l ajuta să înlocuiască roata defectă, devenit între timp martor, a comunicat telefonic despre cele întâmplate Serviciului pentru Situaţii Excepţionale şi Oficiului telefonic al Gas Natural Fenosa.

Imediat după recepţionarea avizului respectiv, LEA-35 kV a fost deconectată şi la locul producerii accidentului s-a deplasat o formaţiune de intervenţie operativă şi o brigadă a Serviciului Linii de tensiune înaltă, pentru clarificarea situaţiei.

În urma examinării circumstanţelor, s-a stabilit că accidentul s-a produs în urma nerespectării distanţei admisibile de apropiere de părţile conductoare ale LEA aflate sub tensiune.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
   
Recomandat
Punct de vedere NAȚIONAL
18.08.2017 09:01 Nicolae Negru Miliardul din poșetă sau Republica Mo...

14.08.2017 09:26 Nicolae Negru Programul minim al opoziției

11.08.2017 09:17 Ziarul National De ce suflăm în apa rece a Legii cu p...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md