10:56:09 18.05.2024
Stiri

Un sirop de tuse pentru copii a fost retras urgent de pe piață. Legătura cu zeci de decese

Actualitate 15.04.2024 14:12 Vizualizări1147 Autor: Ziarul National
Un sirop de tuse pentru copii a fost retras urgent de pe piață. Legătura cu zeci de decese
Poză simbol


Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Africa de Sud retrage loturi de sirop de tuse pentru copii de la Johnson & Johnson's, după detectarea unor niveluri ridicate de dietilen glicol.

Loturile afectate au fost vândute în Africa de Sud, Eswatini, Rwanda, Kenya, Tanzania şi Nigeria.

Retragerea vine după un raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de săptămâna trecută care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin, scrie Reuters.

Kenya şi Nigeria au emis deja retrageri pentru acelaşi sirop, care este utilizat în tratamentul febrei fânului şi al altor afecţiuni alergice care afectează tractul respirator superior.

Kenvue, care deţine acum brandul Benylin după separarea acestuia de J&J anul trecut, a declarat într-un comunicat că îşi desfăşoară propria evaluare şi colaborează cu autorităţile din domeniul sănătăţii pentru a determina un curs de acţiune.

”O revizuire a bazei noastre de date globale de siguranţă pentru perioada dintre lansarea produsului în mai 2021 şi până la 11 aprilie 2024 nu a identificat niciun eveniment advers grav pentru niciun lot de sirop pentru copii Benylin”, se arată în comunicatul citat de Newsweek.ro.

Nivelurile ridicate de dietilen glicol din siropul de tuse au fost legate de moartea a zeci de copii în Gambia, Uzbekistan și Camerun începând cu 2022, într-unul dintre cele mai grave valuri de otrăvire din lume din cauza medicamentelor orale.

Pe 10 aprilie 2024, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Nigeria, Agenția Națională pentru Administrarea și Controlul Alimentelor și Medicamentelor (NAFDAC), a făcut un anunț public privind retragerea siropului pediatric Benylin produs de Johnson & Johnson.

Analiza de laborator a lotului implicat, identificat cu numărul 329304, a descoperit nivelurile de dietilen glicol.

Acest compus toxic este cunoscut pentru a induce simptome severe la ingestie, inclusiv dureri abdominale, vărsături și leziuni renale acute, scrie nairametrics.com.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md