22:09:25 06.12.2022
Stiri

Un primar din R. Moldova le dă în OBRAZ colegilor care au semnat declarații de „STATALITATE”, la îndemnul lui Dodon: „La sigur au beneficiat de ajutorul României, grădinițe renovate, autobuze școlare…”

Social 07.02.2018 14:40 Vizualizări3137 Autor: Ziarul National
Un primar din R. Moldova le dă în OBRAZ colegilor care au semnat declarații de „STATALITATE”, la îndemnul lui Dodon: „La sigur au beneficiat de ajutorul României, grădinițe renovate, autobuze școlare…”


Primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze, susține că reprezentanții primăriilor cei care au semnat așa-zisele declarații de statalitate, la îndemnul președintelui Igor Dodon, ar fi procedat fariseic în raport cu România.

„Solicit autorităților din România să urmărească cu atenție jocul reprezentanților Autorităților Publice Locale din R. Moldova. De ce se încearcă compromiterea unor acțiuni sufletești ale celor care au semnat Declarațiile simbolice de Unire? Doar ele nu au efecte juridice. La sigur că localitățile menționate de președintele R. Moldova au beneficiat constant de ajutorul României, grădinițe de copii renovate, autobuze școlare, proiecte de înfrățire cu localități din România. Deci, nu au respect față de gestul solidar al românilor. Ce fel de înfrățire poate fi atunci când doar te folosești financiar?”, a întrebat Frunze.

De menționat că, până acum, 13 localități din R. Moldova au semnat Declarațiile simbolice de Unire cu România în anul Centenarului Marii Uniri.

În replică, președintele prorus Igor Dodon a inițiat o acțiune prin care autoritățile locale din R. Moldova sunt îndemnate să semneze declarații prin care condamnă dorința de a se uni cu România și susține că „în mai puțin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declarații prostatalitate și antiunire”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md