05:56:38 29.03.2020
 
Stiri

Un nou vot CONTROVERSAT dat de Pavel Filip, Dumitru Diacov şi Monica Babuc. Liderii democraţi au refuzat să voteze o Declaraţie privind comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992

Politică 26.02.2020 19:30 Vizualizări6746 Autor: Ziarul National
Un nou vot CONTROVERSAT dat de Pavel Filip, Dumitru Diacov şi Monica Babuc. Liderii democraţi au refuzat să voteze o Declaraţie privind comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992 Deschide.md


Fruntaşii PD, Pavel Filip, Dumitru Diacov și Monica Babuc, membriii Biroului permanent al Parlamentului, ar fi refuzat includerea în ordinea de zi a ședinței plenare a Legislativului a unei Declarații privind comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992. Despre aceasta a anunţat vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Pavel Filip, Dumitru Diacov și Monica Babuc au refuzat includerea în ordinea de zi chestiunea privind adoptarea unei Declarații referitoare la comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992, când separatiștii și Federația Rusă au declanșat un conflict militar pe teritoriul R. Moldova. Tartarul politic, în formă de îmbrățișări sufocante ale lui Dodon, este tot mai aproape pentru formațiunea care încă se numește PD”, a scris Slusari pe Facebook.

De menţionat că Declaraţia respectivă, refuzată de PSRM-PD,
relatează, în primul rând, despre armistițiul semnat de președinții R. Moldova și Federația Rusă la Moscova, la 21 iulie 1992, care a înghețat operațiunile militare, dar nu a eliminat motivul original al tentativei de a submina independența R. Moldova prin reinventarea unei așa-zise ”statalități transnistrene”, la Tiraspol.

Potrivit declarației, deputații urmau să constate, cu mult regret, că cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului au fost făcuți ostaticii unui regim xenofob, corupt și autoritar, iar cetățenii R. Moldova din dreapta Nistrului au achitat costurile unui război hibrid, cu anexări de teritoriu și ruinarea celei mai industrializate părți ale economiei naționale.

"Politica de sponsorizare directă a regimului secesionist practicată de Federația Rusă în această regiune a R. Moldova este însoțită de o politică agresivă de pașaportizare a populației prin proceduri simplificate și extra-scurte de acordare a cetățeniei ruse și o campanie brutală de spălare a creierelor și rusificare a spațiului public", se mai spune în declaraţia care nu va mai ajunge pe ordinea de zi a şedinţei în plen a Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Tarnacop 26.02.2020 20:04

Era si de asteptat. Sunt jalnici obedientii slugoi, lipsiti de verticalitate, morala si creieri - Filip & Babuc. Diakov - e alta zeama - tradator perfid, verificat la capitolul ticalosie inca de KGB ul URSS, asta-i cancerul societatii noastre.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md