09:50:14 24.01.2020
 
Stiri

Un nou partid UNIONIST, lansat la Chișinău. Președinte a fost ales un fost MINISTRU și membru al PL: „Poate că vor spune unii că avem prea MULTE PARTIDE unioniste şi la ce mai trebuie încă unul…”

Partide/Comunicate 22.07.2019 11:05 Vizualizări1773 Autor: Ziarul National
Un nou partid UNIONIST, lansat la Chișinău. Președinte a fost ales un fost MINISTRU și membru al PL: „Poate că vor spune unii că avem prea MULTE PARTIDE unioniste şi la ce mai trebuie încă unul…” facebook


Fostul vicepreședinte al Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, a fost ales duminică, 21 iulie, în calitate de președinte al Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB), formațiunea constituită în baza Mișcării Acțiunea Europeană (MAE).

Fostul ministru liberal a declarat ieri, în cadrul evenimentului de lansare a USB, că scopul suprem al formațiunii este Unirea R. Moldova cu România.

„Poate că vor spune unii că avem prea multe partide unioniste şi la ce mai trebuie încă unul, şi mai bine s-ar uni toate. Eu le răspund acestora că am cumpănit bine. Şi scopul USB este nu dezbinarea, ci unitatea. Însă avem drumul nostru. Este calea noastră şi nu doresc să comentez prea mult despre alţii. Vreau doar să spun că, dacă am fi avut până acum partide cu adevărat unioniste, acestea ar fi fost puternice, pe măsura dimensiunii bazinului electoral unionist din R. Moldova, iar Unirea ar fi fost astăzi mai aproape. Din păcate, Unirea mi se pare mai îndepărtată ca niciodată şi tocmai de aceea a apărut şi partidul nostru”, a explicat Munteanu.

Valertiu Munteanu, care în februarie curent a candidat din partea Blocului „ACUM” la alegerile parlamentare în circumscripția Orhei, a criticat coaliția PAS/PPDA cu PSRM.

„Am câteva întrebări pentru actualii conducători ai republicii, din aşa-zisa „înţelegere temporară” PSRM-ACUM. În fiecare an, zeci de mii de tineri fie termină liceul sau facultatea, fie chiar dacă nu au studii împlinesc vârsta pentru a intra pe piaţa muncii. Ce soluţii minunate au guvernanţii pentru a crea în fiecare an zeci de mii de locuri de muncă necesare pentru aceşti tineri, astfel încât dânşii să nu mai fie nevoiţi să emigreze în străinătate în căutarea unui loc de muncă? Ce soluţii au dânşii pentru a mări de cel puţi trei ori nivelul salariilor şi pensiilor din republică? Vă spun eu că nu au nicio soluţie, pentru că R. Moldova este un proiect epuizat.

Dodon mi-ar răspunde că totul se rezolvă dacă ne-am întoarce în braţele Rusiei, deşi Rusia până acum nu ne-a ajutat cu nimic, doar ne-a jefuit, ca orice putere colonială care exploatează o colonie.

Cei de la „ACUM”, Maia Sandu şi Andrei Năstase, ar răspunde că ne vom integra în Europa şi atunci se vor rezolva toate de la sine. Iluzia proeuropenilor este la fel de mare ca minciuna lui Dodon. Este imoral să fie mințite milioane de oameni cu integrarea europeană. R. Moldova nu are trecută în tratatul său de asociere cu UE posibilitatea aderării la UE, aşa cum au această clauză în tratatele de aderare statele din Balcani, singurele cu şanse cel puţin teoretice de aderare. Aşadar, R. Moldova nu va primi invitaţie de aderare şi nu va deschide negocierea capitolelor de aderare, cum a făcut Serbia. Ca să nu mai spun că şi acest proces de negocieri durează. România a fost invitată să adere la UE în decembrie 1999 şi a aderat la 1 ianuarie 2007.

Nu mai vreau să-i întreb pe Maia Sandu şi Andrei Năstase cum ne vor duce dânşii numaidecât în raiul Eeuropean în condiţiile în care Dodon deţine Preşedinţia republicii, spicherul Parlamentului, structurile de forţă şi împarte cu ACUM Guvernul şi majoritatea parlamentară, pentru că mi-ar fi ruşine de ruşinea dânşilor, indiferent ce răspuns mi-ar da.

Eu nu mai am timp şi răbdare. Se spune că Unirea cu România este o fantezie şi că nu se va întâmpla niciodată. În schimb, aceiaşi „realişti” ne spun cu seriozitate şi convingere că aderarea la UE se va întâmpla negreşit. Serios? Ce este mai credibil că se va întâmpla mai degrabă: Unirea cu Ţara Mamă România, care depinde doar de noi şi de fraţii de peste Prut, ori aderarea la UE, unde nici nu ne-a invitat nimeni şi unde Bruxeles-ul şi majoritatea celor 28 de state membre se opun aderării R. Moldova? Cine sunt nebunii şi cine sunt realiştii? Unioniştii sau cei cu minciuna aderării?”, a întrebat Valeriu Munteanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Polilogu 22.07.2019 13:51

”...majoritatea celor 28 de state membre se opun aderării R. Moldova ... Cine sunt nebunii şi cine sunt realiştii? Unioniştii sau cei cu minciuna aderării?”, a întrebat Valeriu Munteanu.„ DA! ACEASTA E CHEIA PROBLEMEI RE-INTREGIRII ROMANIEI sau a Re- Unirii cum spun unii .

ROMÂNIA REUNITĂ 24.07.2019 21:57

România NU VA PERMITE NICIODATĂ accesul respubliKAKA molotova în UE! Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA a transmis mankurților ANTI-ROMÂNI de la Chișinău un mesaj clar: ORI ACCEPTĂM REUNIFICAREA IMEDIATĂ ori drum bun NA SYBYR,în uniunea eurasiatică a tătaro-calmucului putinKGB,adică CCCP3(csi e CCCP2). Așa că ”STATALIȘTII-MOLDOVENIȘTI”(RUSIFICAȚI spălați pe creier) să-și ia gândul de a vedea vreodată în UE, MUTANTUL HIDOS geopolitic,RUȘINEA Neamului Nostru ROMÂNESC numit respubliKAKA molotova. Avortonul cuplului MOLOTOV-frankenSTALIN în UE? Niciodată. Așa că e bine ca MANKURȚII ANTI-UNIONIȘTI să bage bine la cap: Indiferent de gargara maia sanduKGB-năstase-țopaKGB nu va fi în veci aderarea la UE altfel decât prin RE-UNIFICAREA ROMÂNIEI de Est(Basarabia)cu Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA. RE-UNIFICARE şi PUNCTUM!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md