05:45:16 08.12.2021
Stiri

DOC // Un fost director de Rezervație Naturală din R. Moldova riscă să nu mai ocupe funcții publice pentru că și-a majorat din proprie inițiativă salariul cu 150%

Actualitate 18.10.2021 17:18 Vizualizări840 Autor: Ziarul National
DOC // Un fost director de Rezervație Naturală din R. Moldova riscă să nu mai ocupe funcții publice pentru că și-a majorat din proprie inițiativă salariul cu 150%


Viorica Paladi, fostul director interimar al Rezervației Naturale „Prutul de Jos”, instituție aflată în subordinea Agenției „Moldsilva”, riscă să nu mai ocupe funcții publice timp de trei ani, după ce și-a adăugat din proprie inițiativă sporuri salariale de 150%.

Autoritatea Națională de Integritate a stabilit că Paladi a exercitat funcția de director interimar al Rezervației Naturale „Prutul de Jos” în perioada noiembrie 2019 - martie 2020, timp în care a semnat pe numele său câteva ordine prin care și-a suspendat activitatea de membru în cadrul Consiliului de Administrație a Rezervației, și-a achitat un spor salarial în mărime de 100 % din salariul din funcția de director, mai apoi și-a prelungit calitatea de secretar al Consiliului de Administrație și și-a adăugat încă un spor de 50% din salariul de director.

Potrivit inspectorilor de integritate, Viorica Paladi a primit, în această perioadă, salariul și pentru calitatea de șef secție, și pentru cea de membru a Consiliului de Administrație în cadrul Rezervației, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese.

„Funcția de director al Rezervației Naturale „Prutul de Jos” era vacantă, iar eu am fost desemnată de Agenția „Moldsilva” să exercit temporar atribuțiile acestei funcții. Astfel, eu în calitate de de șef al Secției Știință, în afară de munca mea de bază, îndeplineam și atribuții suplimentare într-o altă funcție, fără a fi scutită de munca mea de bază și, respectiv, urma să beneficiez de un spor la salariu pentru această funcție”, s-a apărat Viorica Paladi.

Inspectorul de integritate a trimis actul de constatare pe numele ei în instanța de judecată și, dacă va rămâne definitiv, Viorica Paladi riscă să nu mai poată accede într-o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani și să fie inclusă în Registrul Interdicțiilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md