15:40:06 18.05.2022
Stiri

Un expert internațional NU va mai face parte din Comisia pentru evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Actualitate 02.12.2021 13:52 Vizualizări1805 Autor: Ziarul National
Un expert internațional NU va mai face parte din Comisia pentru evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo


Mariana Alexandru, consilier al procurorului-șef al DIICOT, România, propusă de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în Comisia pentru evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, nu poate îndeplini o asemenea misiune pe teritoriul unui stat străin.

Motivația a fost expusă în scrisoarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, trimisă CSP și examinată în ședința de astăzi a acestei structuri.

Drept urmare, CSP a luat act de această scrisoare și a decis să identifice un nou candidat pentru funcția de membru al Comisiei respective.

CITIȚI și Stoianoglo cere suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor sale din funcția de procuror general: CSP i-a RESPINS solicitarea

Comisia pentru evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost instituită pe 23 noiembrie curent și ar urma, în termen de cel mult 30 de zile, să prezinte un raport motivat prin care să propună acordarea unuia dintre următoarele calificative: „excelent", „bine", „nesatisfăcător". În cazul obținerii calificativului „eșuat”, Consiliul Superior al Procurorilor va propune președintelui republicii eliberarea din funcție a lui Alexandr Stoianoglo.

Din componența Comisiei fac parte, în afară de Mariana Alexandru, Drago Kos, expert internațional anticorupție, propus de către președintele Republicii Moldova; Angela Popil, avocată, propusă de către Ministerul Justiției; Lidia Bulhac, ex-judecător, propusă de către Consiliul Superior al Magistraturii; Ion Matușenco, avocat, propus de către procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md