13:54:25 15.09.2019
 
Stiri

Un deputat PPDA recunoaşte PARTAJAREA funcţilor, inclusiv a celor de AMBASADORI, între „ACUM" şi PSRM: „Am avut numiri care nici măcar nu au fost discutate în fracțiuni sau în bloc. De unele numiri am aflat din PRESĂ"

Politică 06.08.2019 09:20 Vizualizări1378 Autor: Ziarul National
Un deputat PPDA recunoaşte PARTAJAREA funcţilor, inclusiv a celor de AMBASADORI, între „ACUM

„Noi am intrat într-un joc foarte periculos în care au loc partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acum, mai recent – ambasadori la paritate cu Partidul Socialiștilor", susţine deputatul PPDA, Octavian Ţîcu, într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

Potrivit deputatului, aceste partajări reprezintă o formă foarte voalată de „război hibrid”, în care se încearcă amestecul între dreapta și stânga, din dorința de a crea o formă hibridă de guvernare.

„Riscurile sunt foarte mari pentru noi toți și noi le-am văzut, pentru că Partidul Socialiștilor are foarte multe schelete în dulapuri, unul din cele mai mari fiind chiar Igor Dodon. Și acest lucru creează foarte multe impedimente pentru noi în dorința de a fi sinceri și în dorința de a curăța statul și a-l dezoligarhiza”.

Acesta mai spune că unele chestiuni se negociază doar între liderii partidelor de la guvernare, iar deputaţii află din presă despre deciziile luate.

„La un moment dat, se crea impresia că liderii sunt cei care negociază la o anumită oră, într-o anumită zi și cer deputaților sau Parlamentului să adopte aceste decizii. Dar sunt două, de fapt, mari probleme ale blocului. Prima problemă a blocului este faptul că s-a divizat în aceste doua fracțiuni, în aceste două partide politice, care au devenit poli de putere chiar în interiorul blocului.

Pe rivalitatea dintre PAS și PPDA, Partidul Socialiștilor și Igor Dodon construiesc foarte multe strategii. Și acest lucru este evident în felul în care are loc poziționarea unui funcționar sau unui concurs față de celălalt. În afară de asta, fiecare dintre cele două componente politizează ministerele și instituțiile pe care le posedă.

La un moment dat, spre exemplu, am avut senzația că Maia Sandu și PAS-ul și-au privatizat Guvernul și au această senzație că Guvernul ar fi o emanație a Partidului Acțiune și Solidaritate. La rândul lui, Andrei Năstase acționează consecvent. De foarte multe ori am avut numiri în interior care nici măcar nu au fost discutate în fracțiuni sau în bloc.Foarte multe întruniri pe care le-am avut au încetat a mai fi, consiliul blocului a încetat să mai existe, nu au existat negocieri sau măcar informări ale deputaților în cadrul fracțiunilor. Am avut chiar situații de numiri despre care noi am auzit din presă, spre exemplu, chiar noi, deputații.

Spre exemplu, numirea ministrei de Justiție, pe care eu am aflat-o din presă, sau votul lui Andrei Năstase la APCE nu a fost discutat în fracțiune, nici măcar în bloc. Sau numirea secretarului Guvernului, care de asemenea n-a fost cunoscută. Deci sunt lucruri care au încălcat spiritul blocului, nu există o transparență a deciziilor și lucrul acesta a generat foarte multe frustrări în interiorul blocului”, a precizat Ţîcu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Denis 06.08.2019 12:26

Ticu trebuia sa bata alarma mult mai devreme.

Alexei 06.08.2019 15:07

Ce fel de schimbare dacă ăștia își pun în funcții cumătri și nași, se mimează orice transparență, nu sa făcut nici o schimbare, PG, șef la CNA, SIS, ascultă și primesc indicații politice, unde-i schimbarea aici ? Are dreptate aici Țicu !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

06.09.2019 09:25 Nicolae Negru Incompatibilitatea unioniștilor cu un...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md