18:17:46 29.11.2023
Stiri

Un bătrân de la Țaul, cât pe ce să ardă de viu în propria casă: Soba s-a supraîncălzit

Actualitate 20.11.2023 13:39 Vizualizări465 Autor: Ziarul National
Un bătrân de la Țaul, cât pe ce să ardă de viu în propria casă: Soba s-a supraîncălzit
Poză simbol


Un bărbat de 76 de ani din satul Țaul, raionul Dondușeni, s-a ales cu arsuri pe față și a fost transportat la spital, după ce soba din casa acestuia a luat foc.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de sâmbătă, când odaia din casa bătrânului a luat foc.

Incendiul a fost lichidat de pompieri în circa o oră, flăcările reușind să distrugă lenjeria de pe lejancă și lambriul de pe pod. Proprietarul locuinței s-a ales cu arsuri de gradul III pe circa 9% din față, fiind evacuat din locuință de către vecini, ulterior fiind transportat la spitalul raional pentru îngrijiri necesare.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, angajații IGSU au stabilit că incendiul a fost provocat de supraîncălzirea sobei.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat cetățenii să respecte regulile antiincendiare în timpul utilizării sobelor și a altor instalații de încălzit.

Oamenii trebuie să verifice starea sobelor, cazanelor și altor surse de încălzit, iar în cazul în care sunt depistate careva fisuri sau defecțiuni - să apeleze la ajutorul specialiștilor pentru a le înlătura. Salvatorii solicită ca cetățenii să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, să nu le suprasolicite.

Cu scopul prevenirii riscului de intoxicație, încăperile trebuie să fie aerisite, iar canalele de ventilare nu trebuie să fie obturate. Pe timp de noapte focul din sobă trebuie să fie stins neapărat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md