07:20:03 06.12.2021
Stiri

VIDEO // Procurorul general interimar, FILMAT cum primește MII de euro de la o persoană. EXPLICAȚIA lui Dumitru Robu: „Se încearcă COMPROMITEREA mea. Imaginile au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020…”

Actualitate 18.11.2021 11:39 Vizualizări3096 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procurorul general interimar, FILMAT cum primește MII de euro de la o persoană. EXPLICAȚIA lui Dumitru Robu: „Se încearcă COMPROMITEREA mea. Imaginile au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020…”


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, s-a pomenit în centrul unui scandal, după ce pe rețelele de socializare au fost publicate imagini video în care dânsul primește mii de euro de la o persoană. Canalele de Telegram care au publicat imaginile respective susțin că banii respectivi i-ar fi fost acordați pentru „a influența soluționarea unui dosar de pretinsă corupție a unui funcționar documentat de Procuratura Anticorupție, în perioada când Robu deținea funcția de adjunct al Procuraturii mun. Chișinău, responsabil de domeniu judiciar”. De partea cealaltă, Dumitru Robu dezminte acuzațiile și spune cineva încearcă, astfel, să-l compromită pentru acțiunile întreprinse în ultima perioadă.

„Acțiunile din ultima perioadă, intervențiile în forță asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigațiilor în cazurile de rezonanță sporită, inițiativele de extrădare a mai multor figuranți pe dosare de corupție, spălare de bani și altele nu i-au lăsat indiferenți pe cei care au înțeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă. În vederea compromiterii imaginii mele și a acțiunilor întreprinse de către procurori în ultima perioadă în domeniul combaterii corupției, în disperare se încearcă de a manipula opinia publică prin utilizarea rețelelor de socializare și a surselor media. Nu este un procedeu nou și destul de previzibil, în special în condițiile actuale de disconfort total pentru cei corupți”, a replicat Robu.

În acest context, procurorul general a explicat că nu a avut loc niciun act de corupție.

„Cetățenii, dar și colegii trebuie să cunoască adevărul în acest caz. Cu referire la imaginile video, menționez că nu are nimic cu careva cazuri de corupție. Imaginile au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care este în vecinătatea socrilor mei. Persoana respectivă a procurat un automobil de la cumnatul meu, Ghenadie Ghețiu, iar în video este redat cum am primit suma de circa 10 000 de euro pentru acest automobil, deoarece cumnatul se afla la acel moment în Italia și era în imposibilitate de a se deplasa în R. Moldova. Imediat după primirea banilor, aceștia au fost depuși pe contul bancar și transferați cumnatului meu în Italia.

Circumstanțele descrise au suport probatoriu, fiind cunoscute de mai multe persoane. Pentru a exclude careva interpretări în calitate de persoană vizată, voi solicita personal Consiliului Superior al Procurorilor să desemneze un procuror care va investiga circumstanțele cazului. Totodată, în calitate de cetățean, voi sesiza organele de drept pentru a investiga circumstanțele efectuării înregistrării video fără acordul meu, sub aspectul încălcării inviolabilității vieții personale”, a conchis Robu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
05.12.2021 10:10 771 Candidatul cel mai bun

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md