06:51:25 03.12.2021
Stiri

Un fost premier, îngrijorat de MOBILIZAREA militarilor ruși din Transnistria: „Suntem pe cont propriu în ceea ce privește securitatea fizică și personală în context COVID, dar și în ceea ce privește securitatea națională”

Actualitate 14.04.2021 16:58 Vizualizări2312 Autor: Ziarul National
Un fost premier, îngrijorat de MOBILIZAREA militarilor ruși din Transnistria: „Suntem pe cont propriu în ceea ce privește securitatea fizică și personală în context COVID, dar și în ceea ce privește securitatea națională”


Premierul interimar Aureliu Ciocoi, ministrul în exercițiu al Apărării, Victor Gaiciuc, vicepremierul interimar pentru Reintegrare, Olga Cebotari, dar și directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, au fost invitați la Parlament să ofere detalii despre riscurile la adresa securității naționale a R. Moldova, în contextul tensiunilor de la granița ruso-ucraineană, dar mai ales în urma mobilizării fără precedent a militarilor ruși din Transnistria.

„Am propus azi la ședința Biroului Permanent audierea, pe platforma Biroului permanent, în cadrul unei ședințe închise, a premierului, ministrului Apărării, vicepremierului pentru Reintegrare, directorului SIS la acest subiect. Sper că politicienii vor găsi înțelegere, vor lăsa luptele politice deoparte și se vor axa pe prioritățile adevărate. Trebuie să fim informați și pregătiți pentru ceea ce poate urma. Prețul este prea mare”, a declarat liderul Partidului Democrat, ex-premierul Pavel Filip, după ședința Biroului Permanent al Parlamentului.

Citește și: Mișcări SUSPECTE de trupe în stânga Nistrului. Imaginile din satelit arată o coloană de BLINDATE în perimetrul aeroportului militar din Tiraspol. Această activizare are loc pe fonul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina. Situația devine EXPLOZIVĂ

„Suntem pe cont propriu în ceea ce privește securitatea fizică și personală în context COVID, dar și în ceea ce privește securitatea națională. De câteva săptămâni se amplifică tensiunile de ordin militar la frontiera țării noastre. Situația la frontiera cu Ucraina devine tot mai tensionată, iar conform surselor oficiale din Ucraina, în preajma frontierei a fost concentrat un contingent militar în număr de 80 de mii de soldați cu tehnică militară corespunzătoare. Două nave de luptă americane dotate cu lansatoare de rachete vor intra, neprogramat, în zilele următoare, în Marea Neagră. Zilele trecute, SUA au transferat în România sisteme de rachete în cadrul unui exercițiu de cooperare militară. Belarus a dispus concentrarea contingentului militar la frontieră cu Ucraina, dar și la frontieră cu Polonia”, a menționat democratul.

Cea mai îngrijorătoare, în opinia lui Filip, este mobilizarea militarilor ruși din stânga Nistrului.

„Mobilizări de trupe rusești au fost observate și în regiunea transnistreană, în perimetrul aeroportului militar din Tiraspol. Are loc mobilizarea activă şi rapidă a militarilor începând cu 9 aprilie 2021. La 12 aprilie 2021, în interiorul GOTR a avut loc verificarea stării armelor, echipamentelor militare, dotarea personalului. De la Tiraspol până la frontiera cu Ucraina sunt numai 13 km distanță. La Chișinău - liniște. În momente de haos ca acestea, se profită de lipsa de conducere pentru a genera și mai mult haos”, a conchis fostul prim-ministru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md