13:04:20 25.09.2023
Stiri

Tandemul Dodon-Chicu dă vina pe Maia Sandu pentru MAJORAREA tarifului la gaze, la solicitarea filialei „Gazprom”: „Președintele a provocat criza diplomatică în raport cu Rusia… Să găsească bani de la America, Europa, Soros…”

Actualitate 09.11.2021 11:37 Vizualizări2720 Autor: Ziarul National
Tandemul Dodon-Chicu dă vina pe Maia Sandu pentru MAJORAREA tarifului la gaze, la solicitarea filialei „Gazprom”: „Președintele a provocat criza diplomatică în raport cu Rusia… Să găsească bani de la America, Europa, Soros…”


Ex-președintele Igor Dodon și fostul premier Ion Chicu critică dur actuala guvernare, după ce Agenția pentru Reglementare în Energetică (ANRE), la solicitarea filialei „Gazprom” din R. Moldova – „Moldovagaz”, a decis să majoreze de la 4,29 la 10,26 de lei tariful la gazele naturale, începând cu data de 1 noiembrie curent.

„O guvernare de peste 11 lei la gaz (cu TVA inclus), o guvernare a scumpirilor totale. Și o populație care va îngheța la iarnă și va sărăci definitiv. Iată unele din rezultatele rușinoase ale celor 100 de zile ale Guvernului Gavrilița. Prostia și aroganța guvernării nu trebuie să fie plătită de cetățeni. Dacă Guvernul PAS nu a avut grijă să negocieze din timp, din vară, cu „Gazprom” și dacă președintele țării a provocat criza diplomatică în raport cu Rusia, vina este doar a lor”, a acuzat Dodon.

Citește și: Sturza este convins că Moscova a pus cruce pe Dodon: „Dacă erau SOCIALIȘTII la guvernare, am fi avut un preț cu mult mai PROST la gaze. Dodon e o problemă pentru Moscova și trebuie să DISPARĂ din spațiul public”

Potrivit lui, guvernarea are obligația să asigure compensații complete pentru toate categoriile sociale, inclusiv pentru agenții economici, ca tarifele la gaz să nu determine creșterea galopantă a prețurilor la toate serviciile și produsele din R. Moldova.

„PAS și șefa statului trebuie să discute cu America și cu Europa, cu Soros și alții, să discute cu toți patronii și partenerii lor politici și să găsească bani, nu împrumuturi cu procente, pentru a ajuta populația țării”, a spus Dodon.

Citește și: VIDEO // ANRE a aprobat NOILE tarife la gazele naturale: De 2,4 ori mai MARI. Cât vor plăti consumatorii de la 1 noiembrie

La rândul său, Ion Chicu a afirmat că ar fi vorba de un „genocid” la adresa cetățenilor.

Citește și: Gavrilița, detalii în PREMIERĂ despre CAPCANA întinsă de ruși și prețul cerut de „Gazprom”. Rușii vor să scoată din moldoveni un preț mai MARE decât cel pe care l-am putea obține din surse alternative

„Genocid. Să genereze creșterea cu 240% a unui tarif reglementat de stat... poate doar o gașcă de analfabeți funcționali. Numai Maia Sandu și acoliții ei pot califica această majorare drept realizare notorie a primelor 100 de zile de putere absolută în stat”, a scris Chicu pe Facebook.

Citește și: Adevărul despre „prețul bun” la gaze, pe care l-ar fi obținut Igor Dodon la întâlnirile cu Putin. Natalia Gavrilița: „R. Moldova tot timpul a plătit Rusiei prețul de piață la gaze. Când prețul era 80 de dolari, noi plăteam 300 de dolari...”

ANRE a satisfăcut astăzi solicitarea SA „Moldovagaz” și a stabilit un nou tarif de 10,26 de lei pentru un metru cub de gaz natural, preț aplicat începând cu 1 noiembrie curent. Astfel, tarifele pentru consumatorii finali cresc de circa 2,4 ori, până acum un metru cub de gaze fiind de 4,29 de lei. Tarifele ar urma să fie reviziute până la 30 noiembrie curent, ANRE dând asigurări că acestea nu vor fi mai mari decât a solicitat „Moldovagaz”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md