08:32:24 01.04.2020
 
Stiri

Ședință SECRETĂ la Parlament, cu participarea reprezentanților PSRM și cei ai PD. La ședință și-a făcut apariția președintele Dodon și premierul Ion Chicu

Politică 17.02.2020 18:09 Vizualizări2572 Autor: Ziarul National
Ședință SECRETĂ la Parlament, cu participarea reprezentanților PSRM și cei ai PD. La ședință și-a făcut apariția președintele Dodon și premierul Ion Chicu


Reprezentanții PSRM și cei ai PD s-au întrunit în această seară la Parlament, în cadrul unei ședințe comune. La această ședință și-a făcut apariția președintele Igor Dodon, dar și premierul Ion Chicu, spun sursele Ziarului NAȚIONAL.

Președintele Igor Dodon a confirmat public, la scurt timp, această ședință.

„La Parlament a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat președintele țării, președintele Parlamentului, primul ministru, precum și conducea PSRM și PD, la nivel de președinți și vicepreședinți. Principalele teme de discuție au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv cu privire la lansarea unor proiecte ample, pe termen mediu și lung, care vizează îmbunătățirea continuă a vieții cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

CITIȚI și DECLARAȚIE // Socialiștii din Parlament, „AGITAȚI” din cauza declarației pe care o pregătesc deputații din „ACUM” și PD: „Vedem unele demersuri ale președintelui Dodon pentru promovarea unei agende străine de deturnare a vectorului european”

„Igor Dodon a menționat importanța acestei conlucrări, fără precedent în ultimii ani, între cele trei instituții ale statului, salutând faptul că reprezentanții acestor instituții pot sta în sfârșit la aceeași masă de lucru și pot avea o agendă comună, bazată pe prioritățile moldovenilor. Șeful statului a făcut o trecere în revistă a inițiativelor sociale deja lansate și a cerut Guvernului să urgenteze implementarea lor, astfel încât cetățenii să se poată bucura începând cu acest an de noi drumuri bune, de iluminarea localităților, dar și de alte proiecte aflate în derulare”, se mai arată în comunicat.


La rândul său, prim-ministrul Ion Chicu a prezentat situația privind direcțiile prioritare spre care Guvernul își orientează activitatea, acestea vizând situația social-economică, în mod special îmbunătățirea infrastructurii rutiere, iluminarea satelor, sporirea siguranței cetățenilor, creșterea numărului de locuri de muncă, creșterea veniturilor la bugetul de stat, reformarea și modernizarea instituțiilor, dar și multe proiecte ce țin de îmbunătățirea vieții cetățenilor, inclusiv prin creșterea treptată a veniturilor.

Aceeași sursă precizează că liderii PSRM și PD au făcut un schimb de opinii cu prim-ministrul în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului, dar au cerut și o adaptare cât mai bună a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor.

„Sprijinul PD și PSRM pentru actualul executiv este bazat pe o platformă socială în care au fost unite principalele priorități ale cetățenilor, nu pe una politică, astfel că se așteaptă ca Guvernul să acționeze în continuare anume pentru rezolvarea problemelor prioritare ale cetățenilor. Conducerile celor două partide au prezentat în acest sens așteptările pe care le au de la echipa guvernamentală și au convenit cu primul ministru ca periodic să fie făcută o evaluare a modului în care se acționează pe cele mai importante domenii de activitate”.

Fracțiunea democraților a propus realizarea în comun de către Guvern și Parlament a unui „plan de dezvoltare a republicii pentru următorii ani”, care să conțină măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Președintele PD, Pavel Filip, a insistat ca platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice „false dezbateri geopolitice”, să urmeze direcția de dezvoltare europeană, inclusiv în ceea ce privește întărirea statului de drept și eradicarea corupției, urmărind obiectivul de modernizare și integrare europeană a R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 17.02.2020 18:57

Au elaborat statutul Aliantei SASLIC, ori au aprobat planul cedarii RM kgbistilor din Rusia ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md