05:11:33 01.04.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // Socialiștii din Parlament, „AGITAȚI” din cauza declarației pe care o pregătesc deputații din „ACUM” și PD: „Vedem unele demersuri ale președintelui Dodon pentru promovarea unei agende străine de deturnare a vectorului european”

Politică 17.02.2020 11:17 Vizualizări2367 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Socialiștii din Parlament, „AGITAȚI” din cauza declarației pe care o pregătesc deputații din „ACUM” și PD: „Vedem unele demersuri ale președintelui Dodon pentru promovarea unei agende străine de deturnare a vectorului european”


Deputații din Partidul Socialiștilor ar fi „destul de agitați” din cauza faptului că legislatorii din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Democrat (PD) lucrează în comun asupra unei declarații despre „ireversibilitatea vectorului european al R. Moldova”.

Declarația îi aparține vicepreședintelui Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi, care l-a acuzat astăzi, într-o conferință de presă, pe președintele Igor Dodon că implementează o agendă străină în R. Moldova, ține republica „în izolare”, atacă ambasadorii străini, nu are „proiecte credibile cu vecinii”, este luat în râs de Putin („Întrebați-l pe Dodon” - n.r.), aplică strategia lui Plahotniuc și ar semăna cu „o tânără care merge la concerte ca să-și facă poze cu cântăreți vestiți” atunci când vânează pe coridoare oficialii străini, însă „cu asemenea abordări nu-ți scoți țara din izolare”.

„Lucrăm asupra unei declarații de ireversibilitate a vectorului strategic de integrare europeană împreună cu fracțiunea Partidului Democrat. Sperăm să convenim asupra unui text care să fie atât acceptabil pentru toți, cât și unul cu adevărat consistent, astfel încât să putem într-adevăr pune temelia ireversibilității vectorului de integrare europeană, pentru că vedem unele demersuri ale președintelui Dodon, așa cum vă spuneam, pentru promovarea unei agende străine, să deturneze acest vector de integrare europeană. Sperăm să reușim cât de curând, în următoarele zile să definitivăm textul și să-l putem propune în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului”, a declarat Popșoi.

Potrivit deputatului, la textul declarației lucrează acum un grup de negociatori din cele trei partide.

„Noi știm, colegii din PSRM sunt destul de agitați din cauza acestei declarații, pentru că agenda lor este alta decât cea de interes strategic pentru R. Moldova – de consolidare a vectorului de integrare europeană. Demersul nostru este consecvent și vom depune toate eforturile să avem un document care să poată servi cu adevărat consolidării acestui vector care este în interesul majorității cetățenilor din R. Moldova”, a încheiat deputatul PAS.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Nicolae 17.02.2020 11:58

poate a fi cu augur aciastă Declarație și va responsabiliza deputații din ambele fracțiuni pentru a face și pasul următor-formarea unei majorități parlamentare noi pentru debarcarea acestui regim otrăvitor și în primul rînd va duce la eliberarea țării de către dușmanul nr. 1 al Moldovei-dondon cel înfumurat,fudul,lăudăros minciunos și p...t.

Grig 17.02.2020 12:55

Azi imperativ este crearea unei coaliții AntiDodon pentru a-i trimite în opoziție pe „socialiști” și al demola pe Dodon la prezidențiale.

Aurel 17.02.2020 13:03

Sa fie intrun ceas bun! Avem nevoie nu numai de o declaratie, ci de o coalitie pro-europeana. A venit timpul ca deputatii sa dovedeasca daca cu adevarat sunt proeuropeni si sa se pronunte in sfarsit impotriva tradarii de Patrie de catre Dodon si psrm.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md