06:19:57 29.03.2020
 
Stiri

VIDEO, LIVE TEXT // Ședința cu SCANDAL de la Parlament s-a încheiat fără să mai înceapă. Deputații din opoziție au BLOCAT tribuna Legislativului: „Jos Ciocoi!”; „Rușine!”

Politică 21.02.2020 12:56 Vizualizări2637 Autor: Ziarul National
VIDEO, LIVE TEXT // Ședința cu SCANDAL de la Parlament s-a încheiat fără să mai înceapă. Deputații din opoziție au BLOCAT tribuna Legislativului: „Jos Ciocoi!”; „Rușine!” Foto: Igor Munteanu


UPDATE 13.01 // Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a propus ca ședința de astăzi a Parlamentului să nu mai aibă loc, dând vina pe acțiunile opoziției, iar democratul Dumitru Diacov a fost de-acord, exprimându-și regretul că nu a putut să-l audieze astăzi pe Ion Chicu, pentru a afla răspunsuri „la mai multe întrebări”.

Opoziția, însă, și-a exprimat dorința de a continua ședința, iar Chicu să vină în Parlament săptămâna viitoare.

Deputații socialiști și democrați au votat pentru închiderea ședinței de astăzi.

Următoarea ședință a Legislativului va avea loc pe 27 februarie curent.

UPDATE 12.50 // Deputații Blocului „ACUM” susțin o conferință de presă la Parlament, acuzându-l pe președintele Igor Dodon că ar vrea să impună agenda sa Parlamentului, într-o republică parlamentară.

Opoziția amintește că a solicitat ca astăzi să vină în Parlament „ministrul Afacerilor Externe al lui Dodon”, Aureliu Ciocoi, să răspundă pentru declarațiile sale prin care „a jignit veteranii”.

Deputații din opoziție spun că moțiunea de cenzură împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, era perfect legală și trebuia dezbătută în Parlament, dar a fost respinsă fără o argumentare plauzibilă de către coaliția PSRM-PD.

Alexandru Slusari a declarat că, potrivit unei înțelegeri, Guvernul Chicu urma să vină în deplină componență cu raport în Parlament pe 27 februarie, nu astăzi, „pe ușa din spate” și fără miniștri.UPDATE 12.25 // Guvernul a făcut public, la ora 11.40, raportul pe care premierul Ion Chicu urma să-l prezinte astăzi în Parlament. Fostul deputat Vadim Pistrinciuc a declarat la „TVR Moldova” că acest lucru reprezintă o „încălcare a Regulamentului Parlamentului”.

UPDATE 12.07 // Încă o amânare a ședinței Parlamentului. Zinaida Greceanîi a anunțat de la microfon că deputații sunt așteptați în sală începând cu ora 12.30.

UPDATE 11.47 // Spicherul Zinaida Greceanîi a anunțat convocarea de urgență a Biroului permanent al Parlamentului și revenirea la ședința în plen la ora 12.05.

*****************

Deputații Blocului „ACUM” au blocat tribuna Parlamentului, în semn de protest că la ședința de astăzi nu a venit ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, să ofere explicații în legătură cu declarațiile sale recente referitorare la războiul de pe Nistru, dar și pentru că toate proiectele opoziției nu sunt acceptate de către majoritatea PSRM-PD.

Spicherul Zinaida Greceanîi le-a transmis deputaților protestatari că „încalcă Regulamentul” și nu i-a permis opoziției să facă propuneri la ordinea de zi.

În schimb, Greceanîi i-a oferit cuvântul premierului Ion Chicu, venit în Parlament neanunțat, ca să prezinte raportul celor 100 de zile de activitate a Cabinetului său. Chicu a venit în Parlament fără miniștri, însoțit doar de câțiva secretari de stat.Opoziția nu-i permite lui Chicu să-și țină discursul, scandând „Rușine!”, „Jos Ciocoi!”, „Fricos!”, „Mincinoși!”.

Socialista Zinaida Greceanîi s-a văzut nevoită să anunțe o pauză de 30 de minute.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md