16:29:56 23.02.2024
Stiri

Procurorii au aplicat SECHESTRU pe active de 150 de MILIOANE de lei, care formează capitalul social al firmei gestionare a Portului Internațional Liber Giurgiuleşti

Actualitate 30.06.2022 11:50 Vizualizări18469 Autor: Ziarul National
Procurorii au aplicat SECHESTRU pe active de 150 de MILIOANE de lei, care formează capitalul social al firmei gestionare a Portului Internațional Liber Giurgiuleşti


Judecătorul de instrucție a autorizat, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), aplicarea sechestrului în sumă ce depășește 150 000 000 de lei pe active care formează capitalul social al companiei care gestionează Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti.

Potrivit procurorilor, cauza penală datează din 2020 și vizează delapidarea averii străine de către foști factori de decizie în cadrul companiei „Bemol”.

Citește și: Dl.Thomas Moser este îndemnat să RESPECTE R. Moldova și legile acesteia

Mai exact, cauza penală ține de acțiuni pretins ilegale care au stat la baza preluării gestionării portului.

În urma investigațiilor desfășurate de procurori în iunie 2022, o persoană cu rol de factor de decizie a fost pusă sub învinuire.

Sechestrul aplicat are ca scop prevenirea înstrăinării bunurilor și asigurarea reparării prejudiciului cauzat.

Portalul Mold Street susțin că ar fi vorba de Thomas Moser, care a fost până în mai 2021, beneficiar final al companiei Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG) administrată de el până în 2019.

Amintim că în anul 2019, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, Dl. Thomas Moser a fost găsit vinovat de cauzare de prejudicii companiei Bemol Retail prin escrocherie și administrare ineficientă a acesteia (Decizia Curții de Apel Chișinău). În cadrul executării acestei hotărâri de reparare a prejudiciului în favoarea companiei Bemol, cazul a fost transmis spre executare unui executor judecătoresc. Dl. Thomas Moser și companiile sale au înaintat recurs împotriva acțiunilor procesuale ale executorului judecătoresc atât în Moldova cât și în Olanda și, respectiv, au pierdut aceste cazuri (Decizia Curții de Apel Chișinău-1, Decizia Curții de Apel Chișinău-2 și Decizia Curții din Amsterdam).


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md