10:55:33 22.07.2024
Stiri

Prima REACȚIE a lui Alexandru Tănase după apariția discuției cu Veaceslav Platon: „Într-adevăr îl cunosc pe V. Platon. Adevăratul beneficiar al unor asemenea SIFONĂRI…”

Politică 10.03.2018 11:53 Vizualizări7947 Autor: Ziarul National
Prima REACȚIE a lui Alexandru Tănase după apariția discuției cu Veaceslav Platon: „Într-adevăr îl cunosc pe V. Platon. Adevăratul beneficiar al unor asemenea SIFONĂRI…”


Ministrul Justiției, Alexandru Tănase a recunoscut că-l cunoaște pe așa-zisul rider nr. 1 din CSI, Veaceslav Platon, dar nu e sigur de autenticitatea discuției care a fost făcută publică la o emisiune de la Jurnal TV.

Redăm mai jos declarația integrală a ministrului Justiției:

„Fiind într-o delegație, m-au sunat mai mulți prieteni sa-mi spună că un post de televiziune din dotarea unui partid politic a publicat o pretinsă discuție telefonică dintre subsemnatul și Veaceslav Platon. Într-adevăr îl cunosc pe V. Platon încă din perioada când eram deputați în Parlamentul R. Moldova și s-a întâmplat să port și discuții telefonice cu el. Cei care mă cunosc știu bine că eu răspund la apelurile telefonice ale cunoscuților, oricine ar fi aceștia. Dl Platon este unul din ei. Nu pot fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări, deoarece discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță. În realitate, conținutul discuției, în partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant, decât însăși faptul existenței discuției în sine.

Citește și: AUDIO // Dialog AMICAL între Veaceslav Platon și Alexandru Tănase, pe când ultimul era președinte al CC, despre furtul miliardului

În situația dată, un alt aspect mi se pare mai important. Cu toții trăim într-o țară unde nimeni nu este sigur de viața sa privată, libertatea individuală și alte drepturi inerente unei societăți democratice. De altfel, acesta a fost principalul argument pentru care am renunțat la viața liniștită pe care mi-o asigura practica de avocat și am acceptat poziția de ministru al Justiției: consider că această țară are nevoie de reforme profunde, astfel încât oamenii să trăiască fără frică, ca nimănui să nu-i fie teamă ca va fi arestat pe nedrept, interceptat ilegal, lipsit de proprietăți ilegal, torturat etc. Aceasta este esența proiectelor asupra cărora lucrează actualmente Ministerul de Justiție - proiecte care afectează multe interese pe zona justiției. Pentru prima dată în ultimii ani, MJ a reușit să construiască un parteneriat cu societatea civilă și cu presa. Chiar dacă acest parteneriat este unul firav, oricum este un pas înainte. Am fost surprins să constat cât de multă lume privește cu ochi răi aceste acțiuni... Prin urmare, încercând să răspund la întrebarea: cine va beneficia de o campanie de denigrare a subsemnatului, ajung la concluzia rațională că anume în această zonă urmează a fi căutată explicația, de ce aceste discuții au fost sifonate public acum.

Chiar dacă interesul consumatorului de știri este de a trage cu coada ochiului prin „gaura cheii", am considerat mereu că publicarea unor interceptări ilegale este la fel de imorală ca și interceptarea propriu-zisă. Acesta este motivul pentru care am boicotat personal toate știrile cu interceptări, audio sau video. Instituțiile media de bună credință care diseminează interceptări telefonice ilegale, trebuie să accepte că adevăratul beneficiar al unor asemenea sifonări nu este cititorul lor, ci persoana/persoanele care interceptează ilegal și pe care mai apoi le sifonează în spațiul public. Nu vreau să utilizez termenul de „useful idiots”, dar practica arată că, de cele mai dese ori, în spatele unor asemenea sifonări sunt interese în egală măsură de mârșave și meschine”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md