23:08:48 15.01.2021
 
Stiri

Premierul Sandu, despre NEMULȚUMIRILE din societate: „Noi înțelegem nerăbdarea. Lucrăm câte 20 de ore pe zi, încercând să remediem dezastrul. Trebuie să conștientizăm că, în continuare, nu avem justiție și procuratură funcționale”

Politică 28.07.2019 16:03 Vizualizări9375 Autor: Ziarul National
Premierul Sandu, despre NEMULȚUMIRILE din societate: „Noi înțelegem nerăbdarea. Lucrăm câte 20 de ore pe zi, încercând să remediem dezastrul. Trebuie să conștientizăm că, în continuare, nu avem justiție și procuratură funcționale”


Premierul Maia Sandu înțelege faptul că societatea așteaptă transformări rapide, însă spune că acest lucru este foarte greu de realizat, deoarece „dezastrul descoperit” este foarte mare.

Într-o postare pe Facebook, premierul încearcă să liniștească spiritele, dând asigurări că lucrurile se vor schimba în bine.

De asemenea, Maia Sandu îndeamnă profesioniștii să pună umărul la schimbări și să participe la concursuri de angajare.

Mesajul Maiei Sandu:

Prieteni, noi înțelegem nerăbdarea din societate. Vrem și noi cât mai repede să scăpăm de toți hoții și să punem pe roate statul. Dar. Trebuie să conștientizăm că a trecut un pic mai mult de o lună. Și când am venit în guvern, am fost șocați de ce am găsit. Știam că lucrurile sunt putrede înainte de a veni, dar realitatea este mult mai gravă. Și problemele care s-au adunat de-a lungul anilor nu pot fi rezolvate toate în două luni.

Vă garantez că tot pentru ce am luptat împreună reprezintă în continuare scopul nostru principal. Noi vom implementa promisiunile indiferent cât de greu va fi. Noi nu căutăm scuze. Noi lucrăm câte 20 de ore pe zi, încercând să remediem dezastrul descoperit. Dar trebuie să conștientizăm că, în continuare, nu avem justiție și procuratură funcționale. Accentuez că nicio guvernare nu trebuie să vină și să îndeplinească rolul procurorului. De aceea, am încercat să punem presiune pe sistem pentru ca acesta să-și îndeplinească misiunea. Vrem noi ca următoarele guvernări să vină să aresteze oameni pe stradă pe motiv că au făcut-o și alții? Sau vrem să construim instituții funcționale și durabile? Eu nu voi fi un prim-ministru care pune mâna pe telefon pentru a da indicații procurorilor ce sa facă. Noi vrem ca instituțiile să-și îndeplinească obligațiile și să lucreze în interesul cetățenilor, nu la comanda politicienilor. Noi vrem să facem reforme care să dea rezultate, iar acestea trebuie consultate, inclusiv cu oameni din țări care deja au trecut prin asemenea experiențe. Noi vrem o societate deschisă, în care oamenii să vină să participe la guvernare. Vă îndemn - participați la concursuri! Nu este suficient să ne manifestăm la televizor și pe Facebook. E nevoie ca profesioniștii care știu ce trebuie de făcut să pună umărul direct la resuscitarea statului.

În ciuda tuturor problemelor, vreau să menționez că, într-o perioadă scurtă, Guvernul și Parlamentul au reușit lucruri importante: identificăm toate schemele de corupție comise de reprezentanții statului, scheme secretizate, căci ei au furat și pe față, și pe ascuns, și vom demasca în detalii aceste scheme în scurt timp, eliminăm din sistem oamenii corupți și căutăm profesioniști integri pentru funcții-cheie în stat, am distrus schemele duty-free prin care se fura bugetul statului, am oprit privatizările dubioase, am deblocat asistența financiară ca să putem plăti salariile în continuare, am obținut sprijinul tuturor partenerilor externi, am readus Moldova pe agenda discuțiilor în Uniunea Europeană, am reluat dialogul bilateral și am organizat ședințe interministeriale cu Guvernul României, am deblocat construcția gazoductului, am deblocat relația cu un partener strategic, Ucraina, și mizăm că vom putea opri contrabanda la frontiera moldo-ucraineană, am adus experți internaționali în domeniul justiției din România și Georgia pentru a găsi cea mai potrivită și durabilă soluție în justiție pentru Republica Moldova.

Schimbarea trebuie construită corect. Înțelept. Schimbarea este prea importantă ca să o ratăm din cauza erorilor comise în grabă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Iancu 28.07.2019 19:17

Ceea ce doamna asta trebuie sa inteleaga este ca politic si-a tras cea mai mare pacaleala (teapa) posibila. Crezindu-se "musca la arat" s-a dus fara sa se consulte cu prietenii (RO) pe la Berlin crezind ca face rahatul praf ea mare "molodvana". Germania - pentru stiinta domniei sale - in relatia cu spatiul fost sovietic (URSS) Germania a reprezentat si reprezinta pozitia Rusiei in orice discutii exceptie facind doar Ucraina. Practic doamna asta "incostienta" a discutat cu rusii la Berlin crezind ca discuta cu nemtii. Este timpul pentru puterea asta nou instaurata sa invete - din pacate - pe pielea lor ca exista "europeni printre europeni" in UE. A dat statul RM rusilor pe citeva tone de cirese la nemti acceptind inconstienta o aberatie politica care va costa nu numai pe ea dar si viitorul apropiat al RM (excluderea RM din integrarea UE (de aderare nicodata nu se pusese vorba)). Sa speram ca nu va mai reveni vreodata in politica odata maturata de la putere de istorie (una ruseasca din pacate). Sa le fie rusine, niste fraieri, ai rusilor !

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md