19:04:27 03.06.2020
 
Stiri

Plahotniuc explică de ce renunță la mandatul de DEPUTAT, deși anterior nu se gândea să facă asta: „Nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova”

Partide/Comunicate 30.07.2019 10:09 Vizualizări1619 Autor: Ziarul National
Plahotniuc explică de ce renunță la mandatul de DEPUTAT, deși anterior nu se gândea să facă asta: „Nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova” facebook


Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, confirmă că renunță la mandatul de deputat, deși anterior a spus că va reprezenta interesele alegătorilor din circumscripția nr. 17 (Nisporeni – Strășeni).

Într-un mesaj postat pe Facebook, Vlad Plahotniuc enumeră motivele care l-au făcut să ia această decizie:

În ultima perioadă, mai mulți politicieni de rang înalt, din așa-zisa guvernare reformatoare, dau indicații publice instituțiilor de drept cum să acționeze, ce dosare să facă, cui să i se facă dosare etc.

Aceștia sunt politicienii care, atunci când erau în opoziție, făceau isterie legată de politizarea instituțiilor de drept, iar astăzi se duc abuziv peste judecători și procurori în forurile lor de conducere, unde politicienii nu au ce căuta, ca să facă presiuni.

Politicienii puterii de azi au schimbat în mod abuziv din funcții un număr mare de funcționari, dar cel mai grav este că au înlocuit mulți profesioniști cu reprezentanți politici ai regimului PSRM-ACUM, fără concursuri transparente, fără meritocrație, doar pe baza apartenenței de partid.

Dar politizarea instituțiilor nu e cel mai grav lucru care s-a întâmplat în ultimele săptămâni, cel mai grav este modul în care Moscova a preluat instituțiile strategice ale statului: SIS, Ministerul Apărării, Parlamentul (conducerea și cele mai importante comisii), iar foarte curând și Procuratura Generală, CNA, poate și alte instituții.

Când am spus că anume asta se va întâmpla, mulți nu m-au crezut. Acum vă spun și că aceste instituții nu sunt preluate doar ca cineva să dețină mai multă putere, dar scopul este instalarea în Republica Moldova a unui regim pro-rus pe mulți ani de acum înainte, care va acționa la comanda unor forțe externe, în baza unor interese care nu au legătură cu binele moldovenilor.

Doar naivii cred că rușii participă acum în Moldova la „de-oligarhizare”, în realitate însă ei participă la preluarea instituțiilor vitale ale statului, iar abuzurile pe care le pregătesc vor indica cum va arăta viitorul „stat de drept” după modelul rusesc atât de bine cunoscut.

Am așteptat ca cei din Blocul ACUM să se trezească din euforie și să oprească această capturare a statului de către Moscova, dar constat că, dimpotrivă, ei ajută acest proces, sunt captivi în continuare vechilor obsesii politice și în timpul acesta în spatele lor se instalează mecanisme de control abuziv al statului, ale căror efecte vor fi curând devastatoare și pentru ei.

În condițiile preluării totale în captivitate a Republicii Moldova de către Federația Rusă, în condițiile în care ultimele trocuri politice care s-au făcut, indică preluarea de către ruși, prin partidul lor, a instituțiilor de drept și, în consecință, mă aștept la o degradare totală și pe termen lung a activității justiției, la abuzuri, la o justiție politizată și supusă intereselor personale ale unor grupări, care lucrează împotriva intereselor Republicii Moldova.

În această situație, eu nu doresc să mai activez, în niciun fel, în vreo instituție a statului și astăzi am depus mandatul de deputat în Parlament.

Știu că instituțiile de drept sunt presate politic sa mă lipsească de imunitate, nu au motiv legal pentru un astfel de demers, dar vor fi obligate prin abuzuri să o facă. Prin renunțarea la imunitate, odată cu demisia din funcția de deputat, doresc să opresc și aceste abuzuri și presiuni politice asupra instituțiilor de drept.

Eu nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova, de cei care de doi ani de zile au făcut zeci de acțiuni ilegale împotriva mea și a familiei mele, dosare politice, judecăți false, zeci de urmăriri internaționale respinse de Interpol pe motiv de abuz politic etc.

Disperarea Moscovei să controleze Procuratura Generală și justiția din Moldova în general este dată și de scopul foarte vizibil de a continua hărțuirea și intimidarea mea, a familiei mele și a susținătorilor mei. Este modalitatea prin care Moscova acționează ani în șir împotriva mea, intentând numeroasele dosare fabricate. Comunitatea internațională și Interpol au constatat că acestea sunt motivate politic, sunt false și au refuzat solicitările Moscovei. În parteneriat însă cu cei din Blocul ACUM, Moscova controlează în prezent instituțiile de drept și justiția din Moldova și, cu siguranță, speră că, folosind abuziv instituțiile din Moldova, vor avea de această dată mai mult succes și, în final, vor transforma Moldova într-un „aliat” servil al Rusiei.

M-am apărat de toate acestea fără a avea imunitate la vremea respectivă, la fel o voi face și în continuare.

În actuala situație, în care mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru, nu-mi pot îndeplini nici obligațiile față de electoratul din Nisporeni, cei care au făcut mandatul meu cel mai reprezentativ în actualul Parlament după numărul de voturi. Nu ar fi corect față de ei să țin ocupat acest loc câtă vreme nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine. Însă îi voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru că față de ei am o datorie pe viață pentru încrederea masivă pe care mi-au acordat-o.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Tarnacop 30.07.2019 10:41

Sobolan rapanos, perfid si fricos ! De ce nu recunosti, ca retragerea ta este una din conditiile SUA ? De ce - sobolan ? P-ca un barbat raspunde pentru celea comise.

Denis 30.07.2019 11:55

Oricum cu mandatul de deputat Plahotniuc nu va poate face nimic. Avand in vedere ca Dodon deja si-a pus oamenii sai prin toate structurile de ordine.

Voila 30.07.2019 13:58

dau indicații PUBLICE instituțiilor de drept cum să acționeze, ce dosare să facă, cui să i se facă dosare etc.

Adrian 30.07.2019 14:17

Încă de la crearea coaliției ACUM - PSRM era clar că vom fi dependenți mai mult ca niciodată de Kremlin.

Alexei 30.07.2019 15:27

Și are perfectă dreptate aici Plahotniuc, Moldova încet dar sigur a ajuns să fie controlată de Kremlin, Maia și Năstase nici nu realizează că prin Dodon care a pus mîna pe toate instituțiile de forță din țară, Moscova își instaurează o dictatură rigidă la noi, o dictatură care va dura mult timp și care va rupe țara noastră de orice aspirație europeană

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md