23:49:26 11.08.2022
Stiri

Miniștrii Nicu Popescu și Bogdan Aurescu vor semna la București, în prezența președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis, un document care va asigura IREVERSIBILITATEA procesului de integrare europeană a R. Moldova

Actualitate 22.11.2021 09:29 Vizualizări1707 Autor: Ziarul National
Miniștrii Nicu Popescu și Bogdan Aurescu vor semna la București, în prezența președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis, un document care va asigura IREVERSIBILITATEA procesului de integrare europeană a R. Moldova


Miniștrii Afacerilor Externe, Nicu Popescu și Bogdan Aurescu, vor semna mâine la București Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între R. Moldova și România, document care asigură ireversibilitatea procesului de integrare europeană a R. Moldova.

„O voi însoți mâine în România pe doamna președinte Maia Sandu în cadrul vizitei oficiale pe care delegația noastră o va întreprinde la București pentru a consolida Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrare europeană a R. Moldova. În prezența președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu, voi semna la Palatul Cotroceni, împreună cu omologul meu român Bogdan Aurescu, Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între R. Moldova și România”, a comunicat Nicu Popescu.

Potrivit lui, documentul semnat la București va asigura „ireversibilitatea procesului de integrare europeană a R. Moldova”.

„Prin asumarea Foii de parcurs, stabilim următoarele obiective de bază:

1). Consolidarea comunității comune de limbă, istorie și cultură;

2). Fortificarea infrastructurii comune prin construcția de poduri, prin desființarea roamingului, prin interconectare energetică. Vom continua să trecem de la vorbe la fapte;

3). Susținerea necondiționată a procesului de reforme democratice și a integrării europene;

4). Dezvoltarea economică și socială a tuturor cetățenilor noștri prin asigurarea unor instituții publice moderne și a unei justiții independente”, a enumerat Nicu Popescu.

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, va efectua marți, 23 noiembrie, o vizită oficială în România, la invitația omologului său de la București. La Palatul Cotroceni, Maia Sandu va fi întâmpinată de președintele României, Klaus Werner Iohannis. De asemenea, şefa statului va avea întrevederi cu prim-ministrul interimar al României, Florin Cîțu, cu președinta Senatului, Anca Dana Dragu, și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Sorin Mihai Grindeanu.

Maia Sandu va fi însoțită la București de Cristina Gherasimov, secretar general al Președinției, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene; vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale; Sergiu Prodan, ministru al Culturii; Anatolie Topală, ministru al Educației; și Victor Chirilă, Ambasadorul desemnat al R. Moldova în România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md