16:21:24 23.05.2024
Stiri

Membrii legendarei formații de muzică rock „Bi-2” vor cetățenia R. Moldova. Aceștia sunt PERSECUTAȚI de autoritățile rusești, deoarece se opun deschis războiului declanșat de Putin împotriva Ucrainei

Actualitate 23.04.2024 14:38 Vizualizări1778 Autor: Ziarul National
 Membrii legendarei formații de muzică rock „Bi-2” vor cetățenia R. Moldova. Aceștia sunt PERSECUTAȚI de autoritățile rusești, deoarece se opun deschis războiului declanșat de Putin împotriva Ucrainei


Mai mulți membri ai legendarei trupe de rock „Bi-2” și familiile lor au depus astăzi, 23 aprilie, actele pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova. Anunțul a fost făcut de Adrian Băluțel, șeful Cabinetului președintelui R. Moldova.

„R. Moldova a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea. Trupa „Bi-2” a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul Europei. Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în R. Moldova”, a precizat Băluțel.

Potrivit sursei citate, dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu, și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul R. Moldova”.

„În republica noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a conchis Băluțel.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md