01:39:31 21.04.2024
Stiri

Maia Sandu convoacă CSS, în legătură cu situația EXCEPȚIONALĂ din justiție. „Înțeleg că judecătorii au decis să BLOCHEZE curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în R. Moldova”

Actualitate 17.03.2023 16:06 Vizualizări2447 Autor: Ziarul National
Maia Sandu convoacă CSS, în legătură cu situația EXCEPȚIONALĂ din justiție. „Înțeleg că judecătorii au decis să BLOCHEZE curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în R. Moldova”


Președinta Maia Sandu este dezamăgită de faptul că cei 330 de magistrați, întruniți astăzi în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, au blocat alegerea primilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a putea demara procesul de curățare în sistemul judecătoresc.

„Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în R. Moldova. Anunț că voi convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție”, a declarat Maia Sandu.

Citește și: VIDEO // PAUZĂ până după Paște: „Mai aprindem o lumânare...”. Judecătorii BLOCHEAZĂ alegerea noilor membri ai CSM după decizile Comisiei „pre-vetting”

Adunarea Generală a Judecătorilor a fost întreruptă astăzi până pe 28 aprilie curent. Singura decizie luată astăzi a fost crearea unei comisii care să elaboreze o declarație despre situația din sistemul judecătoresc, în viziunea magistraților. Magistrații din R. Moldova admit că situația din justiție e „catastrofală”, dar în același timp au întrerupt astăzi Adunarea Generală a Judecătorilor pentru mai bine de o lună.

În cadrul unui discurs susținut astăzi în Parlament, Maia Sandu a solicitat Guvernului și Parlamentului să creeze o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției.

„Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze republica. În acești doi ani, justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o. Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui vom reuși să corectăm răul făcut repubicii noastre”, s-a arătat convinsă Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md