20:45:32 22.03.2023
Stiri

Maia Sandu convoacă CSS, în legătură cu situația EXCEPȚIONALĂ din justiție. „Înțeleg că judecătorii au decis să BLOCHEZE curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în R. Moldova”

Actualitate 17.03.2023 16:06 Vizualizări1888 Autor: Ziarul National
Maia Sandu convoacă CSS, în legătură cu situația EXCEPȚIONALĂ din justiție. „Înțeleg că judecătorii au decis să BLOCHEZE curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în R. Moldova”


Președinta Maia Sandu este dezamăgită de faptul că cei 330 de magistrați, întruniți astăzi în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, au blocat alegerea primilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a putea demara procesul de curățare în sistemul judecătoresc.

„Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în R. Moldova. Anunț că voi convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție”, a declarat Maia Sandu.

Citește și: VIDEO // PAUZĂ până după Paște: „Mai aprindem o lumânare...”. Judecătorii BLOCHEAZĂ alegerea noilor membri ai CSM după decizile Comisiei „pre-vetting”

Adunarea Generală a Judecătorilor a fost întreruptă astăzi până pe 28 aprilie curent. Singura decizie luată astăzi a fost crearea unei comisii care să elaboreze o declarație despre situația din sistemul judecătoresc, în viziunea magistraților. Magistrații din R. Moldova admit că situația din justiție e „catastrofală”, dar în același timp au întrerupt astăzi Adunarea Generală a Judecătorilor pentru mai bine de o lună.

În cadrul unui discurs susținut astăzi în Parlament, Maia Sandu a solicitat Guvernului și Parlamentului să creeze o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției.

„Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze republica. În acești doi ani, justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o. Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui vom reuși să corectăm răul făcut repubicii noastre”, s-a arătat convinsă Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Maria 17.03.2023 18:49

Suntem dezamăgiți de comportamentul judecătorilor care au participat la adunarea generală de azi.Au salarii mari, condiții de muncă bune,mai bune chiar că la magistrații din România. Țara are nevoie de reforme, iar ei încurcă și mai zic, că sunt a treia putere în stat.RUSINE

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md