05:36:41 04.12.2023
Stiri

În prag de IARNĂ, „Moldovagaz” DECONECTEAZĂ de la rețeaua de gaze rău-platnicii. Vadim Ceban vorbește de datorii de peste 170 de milioane de lei

Actualitate 21.10.2022 12:18 Vizualizări1575 Autor: Ziarul National
În prag de IARNĂ, „Moldovagaz” DECONECTEAZĂ de la rețeaua de gaze rău-platnicii. Vadim Ceban vorbește de datorii de peste 170 de milioane de lei


S.A. „Moldovagaz” va recurge la deconectarea de la rețeaua de gaze a rău-platnicilor, în condițiile în care la 19 octombrie curent suma datoriilor de consum constituie 170,9 milioane de lei. Astfel, consumatorii casnici datorează furnizorului de gaze 110,6 milioane de lei, iar cei non-casnici - 60,3 milioane de lei.

„În acest sens, pentru a asigura funcționarea continuă a sistemului de gaze naturale al republicii și, în același timp, pentru a preveni o creștere a datoriilor de consum, S.A. „Moldovagaz” inițiază procedura de închidere a instalațiilor de gaze ale consumatorilor debitori”, a menționat președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, într-o postare pe canalul său deTelegram.

Citește și: Încep DECONECTĂRILE de la curentul electric. „Premier Energy” atestă un DEFICIT mare de energie electrică în R. Moldova: „Deficitul este de 284 MWh și se vor aplica deconectările în evantai”

Totodată, Ceban a avertizat că rău-platnicii vor fi conectați doar după ce își plătesc integral datoriile, dar și taxa pentru reconectare.

„În același timp, pentru a evita acumularea de datorii pentru gaze naturale, consumatorul casnic reconectat va efectua o plată în avans pentru consumul de gaze naturale pe o perioadă de până la 12 luni (avans lunar în perioada an). În acest sens, SA „Moldovagaz” solicită utilizatorilor finali să ia toate măsurile necesare pentru achitarea datoriilor pentru gazele naturale consumate”, a punctat Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md