01:14:01 15.06.2024
Stiri

Guvernanții au pierdut RĂZBOIUL cu virusul. Sturza: R. Moldova ar trebui să fie băgată din nou în carantină. Lucrul acesta este imposibil de realizat de un GUVERN SLAB și contestat. R. Moldova – DEZASTRUL Europei în lupta cu pandemia”

Social 03.06.2020 17:10 Vizualizări5331 Autor: Ziarul National
Guvernanții au pierdut RĂZBOIUL cu virusul. Sturza: R. Moldova ar trebui să fie băgată din nou în carantină. Lucrul acesta este imposibil de realizat de un GUVERN SLAB și contestat. R. Moldova – DEZASTRUL Europei în lupta cu pandemia”


„Se pare că cetățenii și guvernanții au pierdut războiul cu virusul. R. Moldova rămâne actualmente unica țară din Europa cu o rată accentuată de creștere a numărului de cazuri noi de infecție. E în topuri și la numărul de decedați raportați la populație. Nu mai vorbim de „recordul” atins la numărul de lucrători medicali infectați. Și asta la două luni și jumătate de la începutul „acțiunilor” active”, susține fostul premier Ion Sturza, după ce autoritățile au raportat 247 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Potrivit lui Sturza, România și R. Moldova au instituit în același timp starea de urgență, doar că sutiația rămâne complicată la Chișinău.

„Eu locuiesc acum în Romania, care a „startat” simultan cu R. Moldova. Au fost făcute și aici greșeli, dar astăzi a reapărut speranța. Majoritatea restricțiilor sunt eliminate. Oamenii revin la o „nouă normalitate", însă sunt în continuare prudenți și respectă cu rigurozitate cerințele autorităților. Cel mai important, afacerile timid își revin și, odată cu aceasta, revine și speranța.

Citește și: RECORD // 247 cazuri noi de infectare cu COVID-19 într-o singură zi în R. Moldova

Ce sa zic? Statul îi stat și populația recunoaște autoritatea lui. În R. Moldova? Nimeni nu a respectat pe nimeni. În primul rând, statul, cetățenii, înjurați și umiliți de mesaje degradante și lipsite de o minimă empatie”, menționează acesta.

Fostul premier a remarcat că cea mai gravă este disonanța dintre „cerințele” înaintate cetățenilor și comportamentul autorităților, în speță Igor Dodon.

„A cutreierat țara în lung și-n lat în căutarea pozelor pentru FB. Cu alai de zeci de oameni după el, fără minime măsuri de precauție. Un exemplu sfidător cum nu trebuie să ne comportăm în condiții de pandemie! Și, știți, „turma” păstorită de Dodon a reacționat! Nicio restricție, nicio regulă! Guleai, Vasea! Rezultatul îl vedem în statisticile care devin tot mai alarmante, dar și în mesajul timid al medicilor - e BÂJA, dragi moldoveni”.

Citește și: VIDEO // „Olecuță doctorul” Dodon primește o PALMĂ usturătoare chiar de la șeful ANSP, deoarece pune în PERICOL viața oamenilor: „Politicul este NOCIV în pademia COVID - 19. Politicul trebuie să le dea pace doctorilor”

În mod normal, afirmă Sturza, „R. Moldova ar trebui să fie băgată din nou în carantină”.

„Lucru care este imposibil de realizat de un guvern slab și profund contestat. Ar fi și inuman! Nu poți să le ceri oamenilor acest lucru după aproape trei luni de sacrificii! Așa că ne rămâne să ne rugăm la Dumnezeu să ne ferească de ceea ce e mai rău! Mă uit pe geam la București... Ambuteiaje pe străzi. Oameni la terase, în parcuri, magazine. Tot mai puțini sumbri și încovoiați... La Chișinău? Îmi e rușine. În scut timp, vom ajunge cap de afiș în presa internațională: R. Moldova - dezastrul Europei în lupta cu pandemia”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md