DOC // Decretul Maiei Sandu cu privire la DEMITEREA lui Stoianoglo rămâne în vigoare. Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Voronin, Diana Caraman și Constantin Starîș
Decretul președintei Maia Sandu cu privire la demiterea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în vigoare, după ce Curtea Constituțională a respins o sesizare depusă de comuniștii Vladimir Voronin, Diana Caraman și Constantin Starîș.
Decizia a fost luată de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, pe 6 noiembrie.
Potrivit deciziei, autorii sesizării „nu au prezentat suficiente argumente” pentru a fi suspendat decretul emis pe 26 septembrie curent de către Maia Sandu.
„Analizând argumentele prezentate în susținerea cererii de suspendare, președintele Curții observă că autorii nu au prezentat niciun argument privind riscurile afectării vreunui domeniu stabilit de Legea cu privire la Curtea Constituțională și Codul jurisdicției constituționale prin Decretul contestat. Prin urmare, președintele respinge cererea formulată”, se arată în hotărârea Curții Constituționale.
CITIȚI și DOC // Alexandr Stoianoglo a cerut despăgubiri de 20 000 de euro, iar CtEDO a acceptat doar 3 600: Înalta Curte de la Strasbourg afirmă că fostului șef al PG i-a fost încălcat dreptul de acces la o instanță pentru a contesta suspendarea din funcție
Amintim că Stoianoglo a fost suspendat din funcție pe 5 octombrie 2021, când a fost reținut într-un dosar penal, fiind cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu, învinuiri respinse de acesta. Pe 26 septembrie 2023, Maia Sandu a emis un decret privind demiterea lui Alexandr Stoianoglo.
Carburanții se vor ieftini și în acest weekend: Benzina va costa 22,35 lei/litru, iar motorina - 19,30 lei/litru
Cercetătorii din Republica Moldova și România, 90 de milioane de lei pentru proiecte comune: „Diplomația științifică, noile tehnologii nu au granițe, cu atât mai mult când vorbim aceeași limbă și care avem o mare parte de istorie comună”
Un expert în securitate ironizează pe seama logicii lui Putin, care anticipează o escaladare a războiului, dacă Rusia va fi atacată cu rachete occidentale: Ucrainenii atacă din 2022, cu rachete britanice, regiunile ocupate, declarate „pământ rusesc”