16:16:50 25.02.2024
Stiri

DOC // Decretul Maiei Sandu cu privire la DEMITEREA lui Stoianoglo rămâne în vigoare. Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Voronin, Diana Caraman și Constantin Starîș

Actualitate 07.11.2023 10:14 Vizualizări1662 Autor: Ziarul National
DOC // Decretul Maiei Sandu cu privire la DEMITEREA lui Stoianoglo rămâne în vigoare. Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Voronin, Diana Caraman și Constantin Starîș


Decretul președintei Maia Sandu cu privire la demiterea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în vigoare, după ce Curtea Constituțională a respins o sesizare depusă de comuniștii Vladimir Voronin, Diana Caraman și Constantin Starîș.

Decizia a fost luată de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, pe 6 noiembrie.

Citește și: DOC // Maia Sandu a semnat DECRETUL privind DEMITEREA procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, cercetat PENAL în mai multe dosare

Potrivit deciziei, autorii sesizării „nu au prezentat suficiente argumente” pentru a fi suspendat decretul emis pe 26 septembrie curent de către Maia Sandu.

Citește și: Maia Sandu, despre decizia CtEDO în privința lui Stoianoglo: „R. Moldova ar fi PIERDUT mai mult, dacă în funcția de procuror general ar fi fost păstrat un om care se sfătuia cu Platon despre cum să lupte împotriva corupției”

„Analizând argumentele prezentate în susținerea cererii de suspendare, președintele Curții observă că autorii nu au prezentat niciun argument privind riscurile afectării vreunui domeniu stabilit de Legea cu privire la Curtea Constituțională și Codul jurisdicției constituționale prin Decretul contestat. Prin urmare, președintele respinge cererea formulată”, se arată în hotărârea Curții Constituționale.

CITIȚI și DOC // Alexandr Stoianoglo a cerut despăgubiri de 20 000 de euro, iar CtEDO a acceptat doar 3 600: Înalta Curte de la Strasbourg afirmă că fostului șef al PG i-a fost încălcat dreptul de acces la o instanță pentru a contesta suspendarea din funcție

Amintim că Stoianoglo a fost suspendat din funcție pe 5 octombrie 2021, când a fost reținut într-un dosar penal, fiind cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu, învinuiri respinse de acesta. Pe 26 septembrie 2023, Maia Sandu a emis un decret privind demiterea lui Alexandr Stoianoglo.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md