00:50:48 20.07.2024
Stiri

Maia Sandu, despre decizia CtEDO în privința lui Stoianoglo: „R. Moldova ar fi PIERDUT mai mult, dacă în funcția de procuror general ar fi fost păstrat un om care se sfătuia cu Platon despre cum să lupte împotriva corupției”

Actualitate 27.10.2023 09:11 Vizualizări1985 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre decizia CtEDO în privința lui Stoianoglo: „R. Moldova ar fi PIERDUT mai mult, dacă în funcția de procuror general ar fi fost păstrat un om care se sfătuia cu Platon despre cum să lupte împotriva corupției” cotidianul.md


Președinta Maia Sandu nu-și reproșează faptul că l-a demis pe Alexandru Stoianoglo, deși Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a constatat, recent, că fostului funcționar i-a fost violat dreptul de a contesta decizia Consiliului Superior al Procurorilor prin care a fost suspendat din funcția de procuror general, după ce pe numele său au fost pornite mai multe dosare penale.

În opinia șefei statului, dacă Stoianoglo rămânea în funcție în ultimii doi ani, atunci R. Moldova pierdea mult mai mult decât cei 3 600 de euro pe care urmează să-i încaseze fostul procuror general în calitate de prejudicii.

CITIȚI și DOC // Alexandr Stoianoglo a cerut despăgubiri de 20 000 de euro, iar CtEDO a acceptat doar 3 600: Înalta Curte de la Strasbourg afirmă că fostului șef al PG i-a fost încălcat dreptul de acces la o instanță pentru a contesta suspendarea din funcție

„Această decizie a CtEDO nu a vizat decretul, dar o lege concretă, care ulterior a fost modificată. Deci, nu are treabă cu deciziile pe care le-am luat eu. Nu cred că e cazul să mă apuc și să comentez o decizie CtEDO, dar cred că R. Moldova ar fi pierdut mai mult, dacă în funcția de procuror general ar fi fost păstrat un om care se sfătuia cu Platon (Veaceslav Platon n.r. – anunțat în căutare) despre cum să lupte împotriva corupției”, a declarat aseară Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la „Vocea Basarabiei”.

Amintim că Alexandr Stoianoglo nu crede că mai poate reveni, în condițiile actuale, la conducerea Procuraturii Generale, dar e sigur că va câștiga în instanță dosarul împotriva „acțiunilor abuzive” ale președintei Maia Sandu prin care a fost demis din această funcție. Stoianoglo a anunțat că va ataca în instanța de judecată decretul prezidențial semnat de președinta Maia Sandu pe 26 septembrie curent prin care acesta a fost demis din fruntea Procuraturii Generale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md