17:41:53 19.05.2024
Stiri

DOC // Ce prevede programul de GUVERNARE al Cabinetului de miniștri condus de Recean: „Ne aflăm într-un moment crucial, iar DECIZIILE pe care le luăm acum vor influența viitorul nostru. R. Moldova este ținta unor amenințări fără precedent”

Actualitate 16.02.2023 09:16 Vizualizări1958 Autor: Ziarul National
DOC // Ce prevede programul de GUVERNARE al Cabinetului de miniștri condus de Recean: „Ne aflăm într-un moment crucial, iar DECIZIILE pe care le luăm acum vor influența viitorul nostru. R. Moldova este ținta unor amenințări fără precedent”


Premierul desemnat, Dorin Recean, va prezenta astăzi programul de activitate și componența viitorului Cabinet de miniștri în plenul Parlamentului. Ședința va începe la ora 10.00.

Programul de guvernare a Guvernului Recean a fost făcut public și conține 26 de obiective-țintite. Viitorul guvern își propune să deschidă negocierile pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană și accelerarea procesului de integrare.

„Vom relansa economia, care e afectată de crizele regionale și globale. Edificarea unei economii prospere și reziliente necesită resurse financiare accesibile, reguli clare și simple, care pot oferi cetățenilor și mediului de afaceri oportunități, locuri de muncă bine plătite și bunăstare. Nu ne permitem să ne mișcăm cu pași mărunți, trebuie să ne deschidem spre inovație, diversificarea investițiilor și integrarea competitivă în economia globală. Creșterea economică accelerată ne va permite să alocăm mai multe resurse pentru educație și cultură, sănătate și protecție socială, pentru un mediu curat și servicii publice calitative.Componența cabinetului Dorin Recean

Riscurile pentru securitatea din regiune sunt mari, cu consecințe grave pentru R. Moldova. Țara noastră este ținta unor amenințări și tentative de destabilizare fără precedent. Guvernul va prioritiza ordinea publică și siguranța cetățenilor, păstrarea stabilității și a unității țării prin politici de coeziune și o politică externă activă, precum și prin modernizarea structurilor de forță. Ne aflăm într-un moment crucial. Deciziile pe care le luăm acum vor influența viitorul nostru și al copiilor noștri. Avem oportunitatea și obligația să facem saltul în lumea civilizată, să devenim parte a familiei europene – o uniune a păcii și a prosperității”, se arată în programul noului Guvern al R. Moldova.

Obiectivele principale ale Guvernului Recean:

- Crearea precondițiilor pentru lansarea de noi afaceri prin facilitarea deschiderii, a dezvoltării și a internaționalizării afacerilor, susținerea IMM-urilor prin programe de finanțare și instruire;

- Majorarea fluxului de investiții străine și locale în toate domeniile, inclusiv în industrie, IT, întreprinderi de prelucrare a producției agricole și în infrastructura post-recolatare;

- Prevenirea și combaterea amenințărilor hibridepe palierul securității cibernetice și informaționale;

- Avansarea reformei administrației publice la nivel central și local;

- Asigurarea unei creșteri sustenabile a pensiilor, a alocațiilor și a îndemnizațiilor;


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md