05:03:23 10.07.2020
 
Stiri

CSM a RESPINS cererea a zeci de judecători privind CONVOCAREA Adunării Generale a Judecătorilor: „Situația din sistem este critică”

Social 24.09.2019 10:39 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
CSM a RESPINS cererea a zeci de judecători privind CONVOCAREA Adunării Generale a Judecătorilor: „Situația din sistem este critică”


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins astăzi cererea a zeci de magistrați cu privire la convocarea Adunării Generale a Judecătorilor.

Săptămâna trecută, CSM a amânat examinarea solicitării, dispunând anumite verificări din partea Inspecției Judiciare, pentru că judecătorii care au semnat-o ar fi fost „induși în eroare de un grup din umbră”.

Semnatarii s-au adresat în judecată și Curtea de Apel Chișinău a obligat CSM-ul, pe 20 septembrie curent, să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor.

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat la ședința de astăzi a instituției că nu s-a mai purces la verificări, întrucât există 53 de magistrați care își mențin cererea de convocare a Adunării.

Membra CSM, Nina Cernat, a acuzat totuși faptul că judecătorii ar fi ghidați „de un grup din umbră” care și-ar dori schimbarea actualei componențe a CSM cu una docilă intereselor acestui grup.

„Situația care s-a format în sistem este critică, la fel ca și în întreaga republică”, a afirmat Cernat, adăugând faptul că CSM avea termen până la 27 septembrie curent să examineze cererea judecătorilor, iar decizia Curții de Apel Chișinău în acest caz ar fi „ilegală”.

Decizia de a respinge cererea celor 87 de judecători a fost luată cu votul a opt membri ai CSM și unul împotrivă. Aceasta poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de zece zile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md