07:08:51 06.10.2022
Stiri

Avocații din R. Moldova amenință că vor intra în GREVĂ: „Dacă toți avocații din republică intră în grevă, criza gazelor o să pară nu chiar așa de complicată”. Care sunt NEMULȚUMIRILE apărătorilor

Actualitate 24.11.2021 14:39 Vizualizări27637 Autor: Ziarul National
Avocații din R. Moldova amenință că vor intra în GREVĂ: „Dacă toți avocații din republică intră în grevă, criza gazelor o să pară nu chiar așa de complicată”. Care sunt NEMULȚUMIRILE apărătorilor Facebook


Avocații din R. Moldova amenință că vor intra în grevă, dacă autoritățile vor majora în 2022 contribuțiile achitate la bugetul de stat cu peste 3 200 de lei, până 27 481 de lei pe an.

„Dacă toți avocații din republică intră în grevă, criza gazelor o să pară nu chiar așa de complicată. Nu subestimați avocații. Avocații pot să-și apere drepturile”, a declarat avocatul de la Asociația „Promo-LEX”, Vadim Vieru.

„Anul trecut ați obligat avocații să achite contribuții de asigurări sociale în sumă de 24 255 de lei pe an. Ne-ați promis garanții sociale. Nu am primit garanții sociale. Pentru anul care vine, doriți să ne obligați să achităm 27 481 lei/an. O să ne promiteți din nou, garanții sociale. Garanții pe care nu o să ni le dați. Nu-i credeți pe avocați un eldorado al contribuțiilor sociale”, a precizat acesta.

Potrivit apărătorului, veniturile avocaților sunt oglinda veniturilor populației generale.

„Noi nu primim salarii și nu avem angajatori. Noi nu lucrăm opt ore (câte 12 minimum și nu exagerez) pe zi și nu avem concedii plătite. Noi avem clienți, care în 90% din cazuri sunt persoane fizice. Nimeni nu ne garantează clientul care o să ne plătească. Noi nu suntem nici antreprenori. Nu poți face antrepriză cu sorțile oamenilor.

Din cazul politicilor Guvernului, anul trecut 10% din colegii avocați au considerat că e mai bine să nu practice avocatura. Anul acesta valul de plecări o să se repete. Și o să plece avocații care lucrează în mare parte cu oamenii acestei republici, care și așa sunt săraci și sărăciți de toate guvernările care au fost până acum. Stimate Guvern, nu sărăci oamenii și alunga avocații din profesie”, este îndemnul lansat de avocatul Vadim Vieru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md