01:06:17 25.10.2021
Stiri

Apărătoarea Maiei Sandu, aleasă AVOCAT al Poporului: „Maia Sandu a fost un client ca oricare altul pe care i-am reprezentat în ultimii 15 ani”

Actualitate 23.09.2021 15:55 Vizualizări2558 Autor: Ziarul National
Apărătoarea Maiei Sandu, aleasă AVOCAT al Poporului: „Maia Sandu a fost un client ca oricare altul pe care i-am reprezentat în ultimii 15 ani”


Natalia Moloșag, care a apărat anterior mai multe victime ale evenimentelor din 7 aprilie 2009, a fost aleasă astăzi, cu votul a 57 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, în funcția de Avocat al Poporului.

Celălalt candidat venit în fața deputaților, Andrei Brighidin, a acumulat doar un vot.

Socialistul Vasile Bolea a acuzat faptul că acest concurs pentru selectarea Ombudsmanului ar fi fost aranjat, întrucât Moloșag ar fi rudă cu un secretar de stat de la Ministerul Justiției și avocata Maiei Sandu.

Natalia Moloșag a infirmat orice grad de rudenie cu persoane din conducerea Ministerului Justiției sau actuali deputați. Mai mult, Natalia Moloșag a afirmat că a fost avocata Maiei Sandu atunci când actuala șefă a statului era candidat electoral și se judeca inclusiv cu actualul lider al socialiștilor, Igor Dodon.

„Eu sunt în avocatură din anul 2006. Maia Sandu a fost un client ca oricare altul pe care i-am reprezentat în ultimii 15 ani”, a replicat Natalia Moloșag.

Mai mult, avocata a spus că ar fi în conflict de interese anume cu socialistul Vasile Bolea, fiindcă a făcut parte din comisia care i-a respins cererea de a-i fi acordată licență de avocat, declarație aplaudată îndelung în Parlament.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a îndemnat-o pe Natalia Moloșag să nu se lase niciodată intimidată, în cadrul activității sale, de „politicieni populiști și misogini”: „Vrem să vedem instituții funcționale. Asta este o șansă de a demonstra că instituția Avocatului Poporului este una funcțională, care poate să asigure respectarea drepturilor omului”.

Natalia Moloșag a depus jurământul de accedere în funcția de Ombudmsan în sala Parlamentului, la scurt timp după ce a fost aleasă în această funcție pentru un madat de șapte ani.

Natalia Moloșag este licențiată în drept și a fost premiată pentru inițiative în domeniul drepturilor omului în Gala premiilor ONU. Potrivit CV-ului, Natalia Moloșag are o pregătire teoretică și practică în domeniul drepturilor omului. În cei peste 15 ani de activitate, s-a dedicat acestui segment de activitate atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Natalia Moloșag a contribuit, de asemenea, la fundamentarea sistemului de asistență juridică garantată de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md