15:48:18 15.08.2022
Stiri

Alegerile locale noi de la Bălţi au fost SUSPENDATE, după ce Curtea de Apel Bălţi a decis ANULAREA înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală

Actualitate 05.12.2021 07:00 Vizualizări1428 Autor: ZiarulNational
Alegerile locale noi de la Bălţi au fost SUSPENDATE, după ce Curtea de Apel Bălţi a decis ANULAREA înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală


Curtea de Apel Bălți a decis, în această dimineaţă, după o şedinţă-maraton de peste zece ore, anularea înregistrării candidatului Partidului "Şor", Marina Tauber, în cursa pentru Primăria Bălţi. Un complet format din trei magistrați a păstrat decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării candidatei Partidului „ȘOR” în cursa electorală.

Tot în această dimineață, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis anularea desfăşurării turului II al alegerilor de la Bălţi cu câteva minute înainte de deschiderea celor 60 de secţii de votare.

Membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.

În lipsa unui scrutin cu doi candidați, membrii Comisiei, întruniți în ședință extraordinară, au fost în situația de a decide suspendarea desfășurarea turului doi, până deciziile instanțelor de fond și apel vor rămâne irevocabile.

"Reieșind din decizia adoptată, în această dimineață, de Comisie, cele 60 de secții de votare din circumscripția electorală municipală Bălți nr. 2 nu se vor deschide la data de 5 decembrie 2021, iar birourile electorale ale secțiilor de votare respective vor returna, dar nu mai târziu de ora 07.00 a zilei de 5 decembrie 2021, Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 toate documentele și materialele electorale, inclusiv buletinele de vot", se arată într-un comunicat de presă al CEC.

Astfel, astăzi, va fi organizat turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar doar în cinci localități din R. Moldova: satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Bălceana, raionul Hâncești, și comuna Cneazevca, raionul Leova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md