01:57:46 05.06.2020
 
Stiri

UE alocă R. Moldova 87 de MILIOANE de euro pentru depășirea crizei legate de pandemia de COVID-19

Politică 09.04.2020 15:52 Vizualizări9735 Autor: Ziarul National
UE alocă R. Moldova 87 de MILIOANE de euro pentru depășirea crizei legate de pandemia de COVID-19


Comisia Europeană a decis să aloce R. Moldova 87 de milioane de euro, prin intermediul programului bilateral, pentru a ajuta republica noastră în lupta cu COVID-19.

Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după ce Comisia Europeană a oferit detalii privind asistența acordată de UE la nivel global pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică.

Suma acordată R. Moldova se formează din fonduri disponibile din alte programe de asistență europeană în vigoare, ce vor fi redirecționate pentru contracararea consecințelor crizei.

„Apreciem foarte mult asistența oferită de UE în această perioadă dificilă, care vine să sprijine eforturile țării în contracararea crizei epidemiologice și consecințelor acesteia. În mod aparte salutăm abordarea sistemică și de durată, care prevede atît măsuri imediate pentru sistemul de sănătate și pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale, precum și un program amplu pentru redresarea economiei”, a declarat ministrul de Externe de la Chișinău, Oleg Țulea.

Asistența menționată vine să completeze fondurile în valoare totală de 140 de milioane care au fost alocate de UE tuturor țărilor din Parteneriatul Estic (PaE) din programul regional de asistență. Din programul regional destinat PaE, UE a alocat 30 de milioane de euro prin intermediul OMS pentru sistemele medicale, cca 11,3 milioane pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale ce vor fi valorificate prin intermediul organizațiilor societății civile și circa 100 de milioane de euro - pentru redresarea economiei, în special întreprinderilor mici și mijlocii.

Adițional la sumele menționate mai sus, UE va sprijini reabilitarea economică prin intermediul instituțiilor financiare internaționale cu un pachet de sprijin în valoarea de pînă la 700 de milioane de euro destinat în mod prioritar IMM-urilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md