06:38:44 24.04.2024
Stiri

Ucraina are un plan „clar” pentru o nouă CONTRAOFENSIVĂ împotriva Rusiei. Zelenski: „Planurile din 2023 au ajuns pe un birou de la Kremlin”

Actualitate 26.02.2024 08:59 Vizualizări779 Autor: Ziarul National
Ucraina are un plan „clar” pentru o nouă CONTRAOFENSIVĂ împotriva Rusiei. Zelenski: „Planurile din 2023 au ajuns pe un birou de la Kremlin”


Ucraina are un plan clar pentru o nouă contraofensivă împotriva forțelor ruse, a anunțat duminică președintele Volodimir Zelenski, precizând însă că nu poate dezvălui public detalii, relatează Reuters.

Trupele Kievului au desfășurat o contraofensivă anul trecut, dar nu au reușit să străpungă liniile de apărare pregătite de forțele Moscovei în zonele din sudul și estul țării ocupate de Rusia.

„Există un plan (pentru o contraofensivă), planul este clar, nu vă pot spune detaliile”, a declarat Volodimir Zelenski într-o conferință de presă la Kiev.

El a precizat că remanierea militară majoră efectuată la începutul acestei luni, în urma căreia șeful armatei ucrainene a fost înlocuit, are legătură cu noul plan de acțiune pe câmpul de luptă.

„Acest plan este legat de schimbarea managementului, sunt schimbări corespunzătoare”. De altfel, „mai multe planuri vor fi pregătite, din cauza unei scurgeri de informații”, a mai declarat Zelenski, fără a elabora.

Președintele ucrainean declarase anterior că planurile Kievului de a desfășura o contraofensivă anul trecut au fost scurse și au ajuns „pe un birou de la Kremlin” înainte chiar ca operațiunea să fi început. El nu a menționat însă cum a avut loc acea scurgere de informații.

Zelenski a mai spus că rotația trupelor este de importanță critică pentru efortul de război și că Ucraina trebuie să își pregătească mai bine forțele de rezervă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md