01:07:52 27.02.2024
Stiri

Ucraina acuză Rusia de otrăvirea cu metale grele, „mercur şi arsenic”, a soţiei şefului GUR Kirilo Budanov. Metale grele, descoperite acasă la „mai mulţi” colaboratori ai serviciului militar ucrainean de informaţii

Actualitate 29.11.2023 11:15 Vizualizări887 Autor: Ziarul National
Ucraina acuză Rusia de otrăvirea cu metale grele, „mercur şi arsenic”, a soţiei şefului GUR Kirilo Budanov. Metale grele, descoperite acasă la „mai mulţi” colaboratori ai serviciului militar ucrainean de informaţii
Soții Budanov


Ucraina suspectează Rusia de otrăvirea soţiei şefului spionajului militar ucrainean Kirilo Budanov, declară un purtător de cuvânt al GUR, Andrii Iusov, AFP.

„Aceasta este ipoteza principală”, declară Iusov.

El dă asigurări că este vorba despre o otrăvire deliberată cu metale grele - „mercur şi arsenic” - şi nu despre un accident.

Kirilo Iusov declară că Marianna Budanova „era ţinta” şi nu soţul acesteia.

„Este pur şi simplu imposibil ca comandantul (GUR Kirilo Budanov) să fie atins în mod direct în acest fel”, apreciază el, citat de news.ro.

Budanova - o consilieră a primarului Kievului Vitali Klicikov - a fost spitalizată „în urmă cu peste o săptămână”, precizează Iusov.

El a confirmat informaţii de presă potrivit cărora urme de metale grele au fost descoperite acasă la „mai mulţi” colaboratori ai serviciului militar ucrainean de informaţii, însă nu a oferit niciun detaliu.

Rusia nu a reacţionat imediat faţă de aceste acuzaţii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md