18:05:30 29.11.2023
Stiri

Ucraina a reinventat racheta balistică cu rază lungă din fostul arsenal sovietic: Distruge tot pe o suprafață de 3 hectare

Actualitate 21.11.2023 12:14 Vizualizări575 Autor: Ziarul National
Ucraina a reinventat racheta balistică cu rază lungă din fostul arsenal sovietic: Distruge tot pe o suprafață de 3 hectare Foto: X/ @Nguyen_Alex_83


Forțele ucrainene au reinventat o rachetă balistică din fostul arsenal sovietic, ce poate fi lansată din sistemul de rachete Tochka-U pentru a răspunde atacurilor rușilor. Epava uneia dintre aceste rachete a fost găsită în urma unei lovituri asupra aerodromul Belgorod, Rusia.

Pe lângă vehiculele de luptă și sistemele sofisticate de rachete de mare precizie și cu rază lungă de acțiune, armata Ucrainei primește și muniții de diferite calibre care pot străpunge în profunzime apărarea rușilor.

Aceasta este o rachetă balistică destul de veche, o modificare cu o rază de acțiune de 70 până la 120 de kilometri. Lansatoarele au fost în serviciul Ucrainei, dar multe dintre proiectile au fost distruse în primele zile ale războiului.

„O armă bună, în special focosul cu fragmentare-fuziune, explodează în aer și acoperă o secțiune de aproximativ 3 hectare, adică aproximativ un teren de fotbal” a explicat Svitan, citat de Newsweek.

El a sugerat că reapariția obuzelor pentru acest sistem de rachete a fost facilitată de aliații Ucrainei.

La un moment dat, Uniunea Sovietică a furnizat aceste arme mai multor țări. Rușii nu au nicio apărare împotriva acestor arme, cu excepția instalației S-400.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md