22:15:45 22.09.2019
 
Stiri

Trei sate din raionul Orhei, afectate de INUNDAȚII, vor primi 1 000 000 de lei despăgubiri

Economie 23.05.2019 16:39 Vizualizări896 Autor: Ziarul National
Trei sate din raionul Orhei, afectate de INUNDAȚII, vor primi 1 000 000 de lei despăgubiri gov.md

Satele Donici, Camencea și Sămănanca din raionul Orhei, afectate recent de inundații, vor primi 1 000 000 de lei din parte Guvernului pentru ca să fie înlăturate consecințele. Oamenii din satele respective au spus că nu au mai văzut asemenea ploi, iar apa le-a intrat în case, beciuri, a distrus terenuri agricole și drumuri.

La Donici și Camencea, ploile abundente au distrus 80 de terenuri, 18 case și câteva porțiuni de drum. Pagubele se ridică la jumătate de milion de lei. Iar la Sămănanca au fost distruse șapte grădini și mai multe porțiuni de drum, pagubele fiind estimate la 500 de mii de lei.

În cadrul unei vizitei în satele respective, premierul Pavel Filip le-a transmis oamenilor că responsabilii de la Comisia pentru Situații Excepționale evaluează pagubele înregistrate în localitățile din țară urmare a ploilor abundente din această lună, pentru a acorda ajutor localităților afectate.

„Responsabilii de la Comisia Situații Excepționale s-au deplasat încă din prima zi la fața locului, au evaluat care sunt pierderile. Sunt pregătite toate actele și la următoarea ședință de Guvern vom aproba alocarea ajutoarelor pentru localitățile afectate”, a menționat Pavel Filip.

În satele Donici, Camencea și Sămănanca din Orhei, potrivit calculelor prealabile, mărimea acestui ajutor va fi de circa 1 000 000 de lei.

Prim-ministrul a discutat astăzi și cu locuitorii din satul Teleșeu, unde recent a fost dat în folosință după reparație turnul de apă. Astfel, 240 de gospodării din localitate, dar și grădinița, școala și Centrul de Sănătate vor avea apă la robinet. Pentru reparația turnului de apă din bugetul de stat au fost alocate 250 de mii de lei. În prezent, întreaga localitate are acces la apă. Filip a precizat că anul acesta vor fi conectate la apeduct peste 100 de mii de persoane, de două ori mai mult decât anul trecut.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md