17:58:12 21.08.2019
 
Stiri

Trafic mai ușor la frontiera moldo-română în perioada Sărbătorilor Pascale: Autoritățile de frontieră și vamale de pe ambele maluri ale Prutului vor verifica personal cum sunt respectate indicațiile

Social 22.04.2019 16:00 Vizualizări690 Autor: Ziarul National
Trafic mai ușor la frontiera moldo-română în perioada Sărbătorilor Pascale: Autoritățile de frontieră și vamale de pe ambele maluri ale Prutului vor verifica personal cum sunt respectate indicațiile

Directorii Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră de pe ambele maluri ale Prutului se vor întâlni mâine, pe 23 aprilie, la Vama Leușeni, pentru a verifica gradul de pregătire a celui mai tranzitat post de frontieră pentru fluidizarea traficului în perioada Sărbătorilor Pascale.

Întâlnirea va avea loc după ce autoritățile vamale din Republica Moldova și România au convenit asupra unui set de acțiuni menite să accelereze trecerea frontierei comune în perioada Sărbătorilor Pascale, iar directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și Ștefan-Cosmin Doliș, vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, au semnat un plan comun în acest sens.

Printre acțiuni se numără suplinirea personalului în cadrul ambelor administrații vamale, utilizarea tuturor pistelor de control, indiferent de sensul de traversare, precum și sincronizarea acțiunilor cu reprezentanții structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

„Vama din R. Moldova va activa la capacitate maximă pentru a face față fluxului sporit de călători, specific acestei perioade. Ne-am mobilizat toate forțele pentru a degaja circulația în cazul unui flux sporit și voi merge să verific personal cum e asigurat acest lucru. Voi verifica graficele de lucru revizuite, dar și listele cu echipele de intervenție pe care le-am creat în acest sens”, a declarat Vitalie Vrabie.

„Vama română va asigura fluidizarea traficului prin agrenarea personalului necesar în punctele de frontieră, efectuarea unei analize de risc pentru desfășurarea unui control amănunțit atunci când este cazul și sprijiniți de autoritatea vamală din Republica Moldova, vom acționa acolo unde se constată că traficul transfrontalier este îngreunat. În acest sens, vom mobiliza echipele mobile și canine pentru efectuarea controalelor operative”, a dat asigurăriȘtefan-Cosmin Doliș.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md