00:59:35 02.05.2024
Stiri

Tot ce trebuie să știi despre unghiile cu acril

Știri 09.07.2019 20:01 Vizualizări2806 Autor: Ziarul National
Tot ce trebuie să știi despre unghiile cu acril


Unghiile cu acril au apărut în anul 1954, în Statele Unite ale Americii, când un medic stomatolog pe nume Fred Stack și-a rupt o unghie în timp ce lucra. El a încercat să își construiască una nouă folosind acril-ul (material folosit des în domeniul stomatologiei). Din fericire, unghia creată de acesta părea foarte naturală și durerea provocată de rupere a dispărut. De atunci, doctorul a continuat să cerceteze forme si compoziții pentru a modela unghiile.

De-a lungul timpului, am avut o experiență vastă în domeniul unghiilor false, iar cele cu acril și-au făcut simțită prezența cel mai mult. Nu, nu într-un mod plăcut, deoarece acestea au avut cel mai distrugător efect asupra unghiei mele naturale.

Fiind fabricate dintr-un material sintetic, unghiile cu acril au un aspect ce sugerează „perfecțiune”, mascând imperfecțiunile unghiei naturale, de aceea tot mai multe femei optează pentru acest procedeu.

Deși unghiile cu acril arată minunat și transformă radical aspectul mâinilor noastre, ele pot cauza numeroase probleme și complicații pe care ar fi indicat să le evităm (arsuri, inflamații, dureri sau reacții alergice).

Chiar daca la o primă vedere unghiile cu acril par inofensive, atât aplicarea, cât și purtarea lor pot duce la o sumedenie de probleme, cum ar fi:

– Produsele necesare acestei proceduri conțin compuși chimici (rășini sau formaldehidă) care pot cauza inflamații, arsuri, durere, reacții alergice sau chiar desprinderea unghiei naturale de piele;

– Dacă încăperea unde îți aplici unghiile cu acril nu este bine aerisită, există posibilitatea să inhalezi substanțe toxice;

– Unele saloane folosesc o substanță numită metacrilat de metil pentru lipirea unghiilor false, care poate provoca daune destul de grave la nivelul sistemului respirator și asupra pielii degetelor;

– După experința unghiilor cu acril, multe femei reclamă faptul că unghiile sau loja unghiulară au fost distruse, ceea ce înseamnă că acele unghii nu vor mai crește niciodată;

– Dacă alegi să îți aplici unghii cu acril la salon, asigură-te că manichiurista poartă mănuși din plastic sau latex, deoarece este nevoie doar de o tăietură sau o zgârietură pentru transmiterea bolilor sau infecțiilor;

– Pot să te sfătuiesc să nu îți tai sau împingi cuticulele, deoarece acestea acționează ca o barieră naturală împotriva infecțiilor și microorganismelor care încearcă să pătrundă în corp.

Unghii cu acril – dezavantaje

Unghiile cu acril continuă să aibă efecte nocive chiar și după părăsirea salonului de înfrumusețare, chiar dacă angajații sunt profesioniști. Iată câteva efecte secundare ale aplicării și purtării unghiilor cu acril:

– Dacă optezi pentru această procedură, trebuie să știi că pot apărea reacții alergice. Acril-ul conține toxine, iar din cauza acestora degetele tale s-ar putea înroși și inflama;

– Unghiile cu acril sunt extrem de rigide, din această cauză pot cauza leziuni chiar și la o lovitură foarte mică;

– Unghiile false atrag cu sine riscul de a dezvolta infecții. În orice spațiu gol dintre unghia naturală și cea cu acril se pot strecura microorganisme și bacterii, care duc la apariția bolilor. Mai mult, dacă unghiile false se deteriorează, virusurile și bacteriile se pot acumula mult mai ușor în regiunea respectivă. Dacă pățești asta, trebuie să înlocuiești unghia distrusă cu una nouă cât de repede se poate.

CONCLUZIE

Decizia de a opta sau nu pentru unghiile cu acril este una destul de importantă, având în vedere dezavantajele prezentate de ele. Dacă îți dorești în continuare să le porți, mergi la un salon specializat, cu o reputație impecabilă. În plus, este necesar să ceri ajutorul unui profesionist, să te asiguri că toate ustensilele folosite sunt dezinfectate și că încăperea în care se realizează operațiunea este aerisită corespunzător.

Având în vedere că am încercat pe propria mea piele toate tehnicile de aplicare a unghiilor false, pot spune că acril-ul este cel mai dăunător, atât pentru unghie, cât și pentru sistemul respirator, având în structură cei mai mulți compuși chimici.

Sursa: elle.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md